Aktív témák

  • syberia

    veterán

    Az elhízott COVID-19 betegek SARS-CoV-2-specifikus antitestjeinek többsége autoimmun és nem semlegesítő hatású.
    https://www.nature.com/articles/s41366-021-01016-9

    https://howbad.info/

  • syberia

    veterán

    válasz Kékes525 #2092 üzenetére

    Inhibition of the SARS-CoV-2 3CLpro main protease by plant polyphenols

    Az ehető növényekben található polifenolok bősége az emberi táplálkozás fontos összetevőjévé teszi őket. Tekintettel a jelenleg zajló COVID-19 járványra, számos tanulmány vizsgálta a polifenolokat mint biológiailag aktív összetevőket. In-silico molekuláris dokkolást, valamint molekuláris dinamikát alkalmaztunk in vitro vizsgálatokkal alátámasztva, hogy meghatározzuk a különböző növényi polifenolok gátló potenciálját egy fontos SARS-CoV-2 terápiás célpont, a 3CLpro proteáz ellen. A polifenolok közül a kezdeti in vitro szűrés során a kvercetin, az ellaginsav, a kurkumin, az epigallokatekin-gallát és a rezveratrol 11,8 µM és 23,4 µM közötti IC50 értékeket mutatott. Az in-silico molekuladinamikai szimulációk stabil kölcsönhatásokat jeleztek a 3CLpro aktív helyével 100 ns-os sorozatfuttatás során. Ezenkívül felületi plazmon rezonancia (SPR) spektroszkópia alkalmazásával valós időben mértük a polifenolok 3CLpro-hoz való kötődését. Ennélfogva bizonyítékot szolgáltatunk a SARS-CoV-2 3CLpro természetes növényi polifenolok általi gátlására, és további kutatásokat javaslunk ezen új 3CLpro-inhibitorok fejlesztésére vagy biokémiai próbák kidolgozására.

    Az epigallokatekin-gallátot (EGCG), az ellaginsavat, a kurkumint, a rezveratrolt és a kvercetint további dózis-válasz vizsgálat tárgyává tették, hogy meghatározzák a 3CLpro aktivitás 50%-os gátlásához szükséges koncentrációkat (IC50). Ezeket a polifenolokat a kezdeti in vitro szűrés során tapasztalt viszonylag magas gátló hatásuk alapján választották ki.

    Érdekes módon úgy tűnik, hogy az EGCG erősebben gátolja a SARS-CoV-2 3CLpro-t, mint a SARS-CoV 3CLpro-t, amit korábban már kimutattak.

    https://howbad.info/

  • syberia

    veterán

    Mortality Risk Among Patients With COVID-19 Prescribed Selective Serotonin Reuptake Inhibitor Antidepressants

    A szelektív szerotonin-visszavétel-gátlók (SSRI-k), különösen a fluoxetin-hidroklorid, alacsonyabb halálozási kockázattal járnak a COVID-19-es betegek körében?

    E többközpontú kohorszvizsgálatban, amely 83 584 olyan beteg elektronikus egészségügyi nyilvántartását elemezte, akiknél COVID-19-et diagnosztizáltak, beleértve 3401 olyan beteget, akiknek SSRI-t írtak fel, az SSRI-k - különösen a fluoxetin - alkalmazásával kapcsolatban alacsonyabb relatív halálozási kockázatot találtak azokhoz a betegekhez képest, akiknek nem írtak fel SSRI-t.

    Ezek az eredmények azt sugallják, hogy az SSRI-kezelés csökkentheti a COVID-19-ben szenvedő betegek halálozását, bár előfordulhat, hogy nem számolt zavaró változókkal kell számolni; további vizsgálatokra van szükség nagy, randomizált klinikai vizsgálatokon keresztül, hogy az SSRI-k általában, vagy konkrétabban a fluoxetin és a fluvoxamin milyen hatással vannak a COVID-19 kimenetelének súlyosságára.

    Ebben a kohorszvizsgálatban a halálozás kockázata 8%-kal csökkent a bármely SSRI-t felírt betegek körében, és 28%-kal a fluoxetint felírt betegek körében. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy az SSRI-k, ha hatásosnak bizonyulnak, terápiás lehetőséget jelenthetnek a COVID-19-ben szenvedő betegek mortalitásának csökkentésére.

    https://howbad.info/

  • syberia

    veterán

    Curcumin Inhibits In Vitro SARS-CoV-2 Infection In Vero E6 Cells through Multiple Antiviral Mechanisms
    https://www.mdpi.com/1420-3049/26/22/6900/htm

    A COVID-19 terápiás kezelésének szűkössége miatt a kurkumin vírusellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságait vizsgáltuk a SARS-CoV-2 ellen in vitro modellek segítségével. A kurkumin citotoxicitását MTT-teszttel mértük Vero E6 sejtekben. A vegyület SARS-CoV-2 elleni antivirális aktivitását négy kezelési stratégiával (i. fertőzés előtti-utáni kezelés, ii. társkezelés, iii. fertőzés előtti és iv. fertőzés utáni kezelés) értékeltük.
    A SARS-CoV-2 D614G törzsét és Delta-változatát használtuk, és a vírustitert plakk-méréssel számszerűsítettük. A gyulladáscsökkentő hatást a perifériás vér mononukleáris sejtjeiben (PBMC) qPCR és ELISA segítségével értékeltük.
    A fertőzés előtti és utáni kezeléssel a kurkumin (10 µg/ml) 99%-os és 99,8%-os vírusellenes hatást mutatott a DG614 törzs és a Delta variáns ellen. A kurkumin a D614G törzset is gátolta fertőzés előtti és utáni kezeléssel. Ezenkívül a kurkumin vírusölő hatást mutatott a D614G törzs és a Delta-változat ellen. Végül, a SARS-CoV-2 által kiváltott PBMC-k által felszabadított pro-inflammatorikus citokinek (IL-1β, IL-6 és IL-8) csökkentek a kurkuminnal történő kezelés után.

    Eredményeink arra utalnak, hogy a kurkumin befolyásolja a SARS-CoV-2 replikációs ciklusát, és vírusölő hatást fejt ki variáns/törzs független vírusellenes hatással és immunmoduláló tulajdonságokkal.
    Ez az első olyan vizsgálat, amely a kurkumin kombinált (vírusellenes/gyulladáscsökkentő) hatását mutatta ki a SARS-CoV-2 fertőzés során. További vizsgálatokra van azonban szükség ahhoz, hogy meghatározzák a COVID-19 kezelésében való felhasználását.

    A kurkumin vírusellenes hatása a SARS-CoV-2 ellen a fertőzés előtti és utáni kezeléssel. (A) A fertőzés előtti és utáni kezelés reprezentatív sémája. (B) Az ábra a D614G törzs titerének (PFU/mL) csökkenését mutatja a Vero E6 felülúszókon a kurkuminnal végzett fertőzés előtti-utáni kezelés után (n = 4). A vírusgátlás pozitív kontrolljaként klorokin (CQ) szerepelt. Az adatokat medián ± IQR (interkvartilis tartomány) értékben adtuk meg. Mann-Whitney teszt ** p ≤ 0,01. A gátlási százalékok 99%, 51,3%, 22,2% és 27,8%-os értékeket értek el 10, 5, 2,5 és 1,25 µg/ml kurkumin esetén. (C) Reprezentatív plakkok Vero E6 sejteken a kurkumin D614G törzs elleni fertőzés előtti és utáni kezeléséről.

    https://howbad.info/

  • syberia

    veterán

    válasz syberia #4017 üzenetére

    COVID-19 Mortality Risk Correlates Inversely with Vitamin D3 Status, and a Mortality Rate Close to Zero Could Theoretically Be Achieved at 50 ng/mL 25(OH)D3: Results of a Systematic Review and Meta-Analysis
    Received: 28 September 2021 / Revised: 9 October 2021 / Accepted: 11 October 2021 / Published: 14 October 2021

    Háttérinformációk: Számos kutatás azt mutatja, hogy a vér kalcidiol (25(OH)D3) szintje erősen korrelál a SARS-CoV-2 fertőzés súlyosságával. Nyitott vita folyik arról, hogy az alacsony D3-értéket a fertőzés okozza-e, vagy a hiány negatívan befolyásolja az immunrendszer védekezését. A tanulmány célja az volt, hogy további bizonyítékokat gyűjtsön a témával kapcsolatban. Módszerek: Szisztematikus irodalomkutatást végeztünk a COVID-19 halálozási arányával és a D3-szérumszintekkel kapcsolatos retrospektív kohorsz, valamint klinikai tanulmányok azonosítására. A klinikai tanulmányokból származó halálozási arányokat korrigáltuk az életkor, a nem és a cukorbetegség tekintetében. Az adatokat korreláció és lineáris regresszió segítségével elemeztük.
    Eredmények: Egy populációs és hét klinikai tanulmányt azonosítottunk, amelyek a D3-szérumszintektől a fertőzés előtt vagy a kórházi felvétel napján számoltak be. A két független adathalmaz negatív Pearson-korrelációt mutatott a D3-szint és a halálozási kockázat között (r(17) = -0,4154, p = 0,0770/r(13) = -0,4886, p = 0,0646). Az összesített adatok esetében a D3-szintek mediánja (IQR) 23,2 ng/ml (17,4-26,8) volt, és szignifikáns Pearson-korrelációt figyeltek meg (r(32) = -0,3989, p = 0,0194). A regresszió szerint a halálozás elméleti nullpontja körülbelül 50 ng/ml D3 szintnél van.
    Következtetések: Az adatsorok erős bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy az alacsony D3-érték inkább előrejelző tényező, mint a fertőzés mellékhatása. A folyamatos védőoltások ellenére javasoljuk a szérum 25(OH)D-szint 50 ng/ml fölé emelését, hogy megelőzzük vagy mérsékeljük a menekülő mutációk vagy a csökkenő antitest-aktivitás miatti új járványkitöréseket.

    Konklúzió

    Bár számos publikáció alátámasztja a SARS-CoV-2 fertőzések súlyossága és halálozási aránya, valamint a D3-vitamin vérszintje közötti összefüggést, még mindig nyitott vita folyik arról, hogy ez a kapcsolat okozati összefüggés-e. Ennek oka, hogy a legtöbb vizsgálatban a D-vitamin-szintet a fertőzés kezdete után néhány nappal határozták meg; ezért az alacsony D-vitamin-szint lehet a fertőzés lefolyásának következménye, nem pedig kiváltója.
    Ebben a publikációban két független adathalmaz metaanalízisét használtuk. Az egyik elemzés a 19 országra dokumentált hosszú távú átlagos D3-vitamin-szinteken alapul. A második elemzés 1601 kórházi betegre épül, 784 olyan betegre, akiknek D-vitamin-szintjét a felvételt követő egy napon belül megmérték, és 817 olyanra, akiknek D-vitamin-szintje a fertőzés előtt ismert volt. Mindkét adatsor erős korrelációt mutat a SARS-CoV-2 okozta halálozási arány és a D-vitamin vérszintje között. A 30 ng/ml küszöbértéknél a halálozás jelentősen csökken. Ezenkívül elemzésünk azt mutatja, hogy a korreláció a kombinált adatkészletekre vonatkozóan körülbelül 50 ng/ml-nél metszi a tengelyt, ami arra utal, hogy ez a D3-vitamin-vérszint megakadályozhatja a túlzott halálozást. Ezeket az eredményeket nem csak egy nagy fertőzési vizsgálat támasztja alá, amely ugyanezt az optimumot mutatja, hanem az emberiség származási helyén élő hagyományos népeknél megfigyelt természetes szintek is, amelyek a legtöbb (nem minden) egyénnél képesek voltak a legtöbb (nem minden) fertőzés leküzdésére.
    A védőoltás fontos kulcselem a SARS-CoV-2 elleni küzdelemben, és ez a jövőben is így lesz. A jelenlegi adatok azonban egyértelműen azt mutatják, hogy a vakcinázás önmagában nem képes megakadályozni minden SARS-CoV-2 fertőzést és a vírus terjedését. Ez a forgatókönyv valószínűleg sokkal rosszabb lesz az olyan új vírusmutációk esetében, amelyek nem túl érzékenyek a jelenlegi vakcinákra, vagy nem is érzékenyek semmilyen vakcinára.
    Ezért adataink alapján a szerzők határozottan javasolják, hogy a vakcinázást kombináljuk a teljes lakosság immunrendszerének rutinszerű erősítésével, D3-vitamin-pótlással, hogy a vér 50 ng/ml (125 nmol/l) feletti szintjét következetesen biztosítsuk. Orvosi szempontból ez nemcsak sok életet menthet meg, hanem a védőoltás sikerességét is növelheti. Társadalmi és politikai szempontból ez csökkenteni fogja a további érintkezési korlátozások és zárlatok szükségességét. Gazdasági szempontból pedig világszerte dollármilliárdokat takarít meg, mivel a D3-vitamin olcsó, és - a vakcinákkal együtt - jó lehetőséget biztosít arra, hogy a SARS-CoV-2 terjedését ellenőrzés alá vonjuk.
    Bár a D-vitamin súlyos SARS-CoV-2 fertőzésekkel szembeni védőhatását nagyon széles körű adatok támasztják alá, határozottan javasoljuk az említett, jól megtervezett megfigyelési tanulmányok és/vagy kettős vak, randomizált, kontrollált vizsgálatok (RCT) indítását, hogy meggyőzzük az orvostársadalmat és az egészségügyi hatóságokat arról, hogy a D-vitamin vizsgálatára és pótlására szükség van a halálos kimenetelű áttöréses fertőzések elkerülése és az új veszélyes mutációkkal szembeni felkészülés érdekében.
    https://www.mdpi.com/2072-6643/13/10/3596/htm

    A tanulmány áttekintő elemzése: Dr. John Campbell - High Vit D, low deaths

    [ Szerkesztve ]

    https://howbad.info/

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz syberia #4220 üzenetére

    Jó hogy kiemelted a fő ábrát, így nem nekem kell linkelni, ez így óriási szórás, ebből az adathalmazból a behúzott egyenesek kiradírozásával igazából még azt se látni, hogy a hiánybetegek hátrányban lennének, pedig hátrányban vannak.

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

  • syberia

    veterán

    ARTERIOSZKLERÓZIS, TROMBÓZIS, ÉRRENDSZERI BIOLÓGIA
    SZEKCIÓ CÍME: DAMPOK, FERTŐZÉS SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI ANYAGCSERE

    Összefoglaló: Az mRNA COVID vakcinák drámaian növelik az endothel gyulladásos markereit és az ACS kockázatát a PULS szívteszttel mérve: Figyelmeztetés.

    Csoportunk a PLUS Kardiológiai Tesztet (GD Biosciences, Inc, Irvine, CA) használja, amely több fehérje biomarker klinikailag jóváhagyott mérése, és amely egy olyan pontszámot hoz létre, amely előre jelzi az új akut koronáriás szindróma (ACS) 5 éves kockázatát (százalékos esélyét). A pontszám több fehérje biomarker, köztük az IL-16, egy gyulladáskeltő citokin, az apoptózist indukáló szolubilis Fas és a hepatocita növekedési faktor (HGF) normához képest bekövetkezett változásán alapul, amely többek között a T-sejtek hám- és szívszövetbe történő kemotaxisának markereként szolgál. A normális érték feletti emelkedés növeli a PULS-pontszámot, míg a normális érték alatti csökkenés csökkenti a PULS-pontszámot. 8 éve 3-6 havonta mérjük a pontszámot betegpopulációnkban.
    Nemrégiben, a Moderna és a Pfizer által kifejlesztett COVID 19 mRNS-vakcina megjelenésével a legtöbb betegnél drámai változások mutatkoztak a PULS-pontszámban. Ez a jelentés összefoglalja ezeket az eredményeket. Összesen 566, 28 és 97 év közötti, férfi-nő arány 1:1 közötti, egy megelőző kardiológiai rendelőben kezelt páciensnél a 2. COVID-oltást követően 2-10 héttel újabb PULS-vizsgálatot végeztek, amelyet összehasonlítottak a 3-5 hónappal korábban, az oltás előtt mért PULS-pontszámmal. A kiindulási IL-16 35=/-20-ról 82=/-75-re emelkedett a normális érték fölé a vakcinázás után; az sFas 22+/-15-ről 46=/-24-re emelkedett a normális érték fölé a vakcinázás után; a HGF 42+/-12-ről 86+/-31-re emelkedett a normális érték fölé a vakcinázás után. Ezek a változások a PULS-pontszám 11%-ról 25%-ra, 5 éves ACS-kockázatra történő emelkedését eredményezték. E jelentés készítésekor ezek a változások még legalább 2,5 hónapig fennállnak a vakcina második dózisát követően.
    Arra a következtetésre jutottunk, hogy az mRNS-vakcina drámaian növeli a gyulladást az endotheliumon és a szívizom T-sejtes beszűrődését, és ez magyarázhatja a vakcinázást követő fokozott trombózis, kardiomiopátia és egyéb érrendszeri következmények megfigyeléseit.
    https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/circ.144.suppl_1.10712

    Az ACS kockázati biomarkerek szignifikánsan emelkednek az mRNS vakcina után.

    A 2021. november 13. és 15. között megrendezett American Heart Association (AHA) Scientific Sessions 2021 tudományos tanácskozáson bemutatott jelentés szerint az mRNS COVID-19 vakcina beadását követően jelentősen megnőtt az akut koronária szindróma (ACS) kialakulásának kockázata a betegeknél.

    A vizsgálatba 566, 28-97 év közötti férfit és nőt (1:1) vontak be, akik egy megelőző kardiológiai szakrendelés betegei voltak. Minden beteg 2-10 héttel a második COVID-19 vakcinát követően új PULS kardiológiai tesztet kapott. Ezt a teszteredményt összehasonlították az oltás előtti 3-5 hónapos PULS-pontszámmal. A PULS Cardiac Test több fehérje biomarkert mér, köztük a hepatocita növekedési faktort [HGF], a szolubilis Fas-t és az IL-16-ot, és az eredmények alapján kiszámítja az új ACS 5 éves kockázati pontszámát. A PULS-pontszám a normálisnál magasabb emelkedés esetén növekszik. Minden résztvevő 8 éven keresztül 3-6 havonta megkapta ezt a vizsgálatot.

    A vakcinázás előtti és utáni időszak között az IL-16 szintje 35=/-20-ról 82=/-75-re emelkedett a normális érték fölé. Az oldható Fas 22±15-ről 46=/-24-re emelkedett a normális érték felett. A HGF 42±12-ről 86±31-re emelkedett a normális érték fölé. Ennek eredményeként az 5 éves ACS PULS kockázati pontszám 11%-ról 25%-ra emelkedett. A jelentés megjelenésekor a változások a második vakcinaadagolás után 2,5 hónapig vagy még tovább is fennálltak.

    A tanulmány szerzője arra a következtetésre jutott, hogy "az mRNS [vakcinák] drámaian fokozzák a gyulladást az endotheliumon és a szívizom T-sejtes infiltrációját, és ez magyarázhatja a vakcinázást követő fokozott trombózis, kardiomiopátia és egyéb érrendszeri események megfigyeléseit".

    Reference
    Gundry SR. mRNA COVID vaccines dramatically increase endothelial inflammatory markers and ACS risk as measured by the PULS cardiac test: a warning. Presented at: AHA Scientific Sessions 2021; November 13-15, 2021. Poster VMP41.

    [ Szerkesztve ]

    https://howbad.info/

  • koncsik

    MODERÁTOR

    válasz syberia #4223 üzenetére

    Nehéz bármit mondani a részletek nélkül egy FDA által nem jóváhagyott tesztnél. (ezt még ellenőriznem kell, de egy lelet alján ez szerepel:
    The PULSTM Cardiac Test measures protein biomarkers of active Unstable Lesion formation and progression, produced by the pathways (chemotaxis, apoptosis, cell proliferation, inflammation & angiogenesis). An integrated score calculated in combination with established clinical risk factors demonstrates clinical utility that identifies the vulnerable patient and improves accuracy in cardiovascular risk classification that could lead to improved preventive care and fewer deaths. This document contains private and confidential healthcare information protected by federal and state law. If you receive this report in error, please call: (866) 299-8998. For more information about this test, please visit gdbiosciences.com.
    METHODOLOGY: Chemiluminescent Immunoassay and Photometry
    GD Biosciences is authorized under the Clinical Laboratory Improvement Amendments (CLIA) to develop and perform laboratory testing. This test was developed and its performance characteristics determined by GD Biosciences. The U.S. Food and Drug Administration (FDA) has not approved or cleared this test; however, FDA clearance or approval is not currently required for clinical use. The results are not intended to be used as the sole means for clinical diagnosis or patient management decisions.

    Mindenképpen hasznos lenne kiegészítő vizsgálatokkal alátámasztani ezeket az ijesztő eredményeket.

    Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

  • Orlin

    addikt

    Akit esetleg érdekel most! :)
    Én szoktam nézni miket mond.Facebookon lehet követni.
    Dr Ali Harmouche

    Ma este 20:00-kor élőben fogok válaszolni egy pár COVID oltás FAQ-ra(ez nem káromkodás, bár lehetne) vagyis GyFK (ez sem Gyurcsán Ferenc így meg úgy)! Covid elleni oltás “Frequently Asked Questions” vagyis Gyakran Felmerülő Kérdések! Sokszor könyebb ezen a nagyon meredek emelkedőn felmenni, mint meggyőzni akárkit, de talán megéri! TEHÁT FAQ COVID OLTÁS MA 20:00! ]

    LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

  • koncsik

    MODERÁTOR

    válasz Orlin #4231 üzenetére

    Jé, magyar állampolgár, Skóciában él (Pécs II. Belklinikán dolgozott 8 évet) - magyar az előadása is?

    Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

  • Orlin

    addikt

    válasz koncsik #4232 üzenetére

    A videókban magyarul beszél. :)
    Rendszeresen beszél a témában,bár nem nézek televíziót, de pl ,ha jól tudom az ATV Napló műsorban is nyilatkozott az előző hullámokban többször a témában.

    LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

  • -FreaK-

    veterán

    [link]
    Új mutáns, nagyban változott tuskefeherjevel (bocs, csak így röviden, telefonról vagyok)

  • Weareus

    addikt

    A Favipiravir felírási protokollról tud valaki valamit? Kell hozzá egy pozitív pcr-teszt vagy felsőlégúti tünetek esetén automatice írják?
    Mert 2x8 majd 2x3-as adagolásban szerintem kicsit probléma.
    (Megjegyzem, felsőlégúti tünetek esetén több orvos szó szerint kitessékeli a beteget mostanság...).

    [ Szerkesztve ]

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

  • winery

    aktív tag

    válasz Weareus #4239 üzenetére

    Én úgy tudom eléggé máj károsító hatása van , csak úgy nem tanácsos szedni . Főleg, ha nem is korona a probléma.

  • koncsik

    MODERÁTOR

    A TÖ alapján kérlek, hogy a Komoly Covid Kocsma-ban folytassuk a megbeszélést. :R
    (Favi utolsó hivatalos info, ami persze nem válasz. Tudomásom szerint igazolt C19 fertőzésre írható, önmagukban a felső légúti tünetek nem elegek)

    Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

  • syberia

    veterán

    Az influenza és a SARS-CoV-2 együttes fertőzés fokozott mortalitását az influenza-immunitás megakadályozza, de a SARS-CoV-2 immunitás nem.

    Ebben a tanulmányban az influenza A vírus (IAV) és a SARS-CoV-2 együttes fertőzésének betegség kimenetelét vizsgáljuk K18-hACE2 egerekben. Adataink azt mutatják, hogy az IAV-fertőzött egerek hajlamosabbak a súlyos betegség kialakulására a két nappal későbbi SARS-CoV-2 együttes fertőzést követően. A nem halálos kimenetelű influenzával és az önmagában a SARS-CoV-2 okozta alacsonyabb halálozási arányokkal ellentétben ez a társfertőzés súlyos megbetegedést és csaknem teljes mértékű halálozást eredményez. A koinfekció a légzőszervekben megnövekedett influenza vírusterheléssel jár.

    Adataink összességében azt mutatják, hogy az IAV-SARS-CoV-2 koinfekció súlyos és halálos betegséget okoz egerekben. A súlyos szövődmények emelkedett IAV-vírusterheléssel, a veleszületett immunitás erőteljes indukciójával és a légzőszervek súlyosbodó kórképével jártak együtt. Fontos, hogy az influenzával szembeni korábbi humorális immunitás, de nem a SARS-CoV-2 elleni, megakadályozta a betegséget és a halálozást, ami arra utal, hogy az influenza előzetes vakcinázással történő intervenciója értékesnek bizonyulhat a súlyos influenza/SARS-CoV-2 komorbiditás kockázatának csökkentésében.
    Nature Communications volume 12, Article number: 5819 (2021)

    https://howbad.info/

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz syberia #4242 üzenetére

    Ez influenzával még nem találkozott egész kicsi gyerekek szempontjából érdekes, ugyanis egy felnőtt igen valószínű rendelkezik valamilyen fokú immunitással influenza ellen - bár ez a népesség 99.9%-ánál már csak sejtes immunitás lesz, mert kb 3éve nem láttunk influenzát.

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

  • syberia

    veterán

    A COVID-19 progressziójának megelőzésére szolgáló terápiák, beleértve a hidroxiklorokint, az azitromicint, cinket és D3-vitamint intravénás C-vitaminnal vagy anélkül: Nemzetközi, többközpontú, randomizált vizsgálat

    Tanulmányunk azt mutatja, hogy a HCQ, AZM és cink kezelés C-vitaminnal vagy anélkül biztonságos és hatékony a COVID-19 kezelésében, a nagy dózisú C-vitamin pedig jelentősen gyorsabb gyógyulást eredményez.

    Fontos, hogy tanulmányunk megerősíti, miszerint a D-vitamin-hiány a súlyos COVID-19 betegség és a kórházi kezelés magas kockázati tényezője, mivel a tanulmányunkban szereplő betegcsoport 97%-a D-vitamin-hiányos volt, 55%-uk súlyosan D-vitamin-hiányos, és egyiküknek sem volt optimális szintje.

    Jövőbeni vizsgálatokban indokolt a HCQ, AZM és cink mellett nagy dózisú D3-vitamin kombinációjával és nagy dózisú intravénás C-vitaminnal történő kezelés értékelése.

    [ Szerkesztve ]

    https://howbad.info/

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz fatal` #4244 üzenetére

    Jogos. Tehát új értelmet kap az influenza-oltás, pedig eszem ágában nem volt beadatni.

    30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Aktív témák