Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Friss előzetesen az ARC Raiders
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elden Ring
- Nintendo Switch
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mityku
aktív tag
válasz Nowhereman #3050 üzenetére
Igazad lehet! Mondjuk a németek hatalmas energiát / pénzt / munkaerőt fektettek be rengeteg olyan konstrukcióba ami a későbbiek folyamán egyszerűen feleslegessé vált (már korábban is szó volt róla, hogy pl. x+1 típusú gyújtó helyett, alkalmaztak volna 1 db-ot, ami ténylegesen bevált volna). Egyszerűen pazaroltak 1000-rel!
Na meg amennyi torpedó megadta magát! Eszméletlen mennyiség lehetett! Kíváncsi lennék egy összesítésre, hogy a kilőtt torpedók közül, hány mondta fel a szolgálatot műszaki hiba miatt?
td: Húú!! Szóba se hozd még1X!!!!!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
mityku
aktív tag
válasz #65675776 #3052 üzenetére
Bár ha azt vesszük Japán baromi messze volt Németországtól! Mondjuk folyt azért némi seftelés a két fél között. De ténylég nem volt olyan szintű kapcsolat mint a angolok-amerikaiak-oroszok között.
Erről a hosszú lándzsáról tudsz némi infót adni?Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
mityku
aktív tag
-
Nowhereman
őstag
válasz #65675776 #3052 üzenetére
Minek kellett volna nekik a hosszu lándzsa, ha az olasz import torpedok is tökéletesek voltak?
Hogy a technika hogy nem megy tovább? A Flottáknak évszázadon át a legnagyobb ellensége a skorbut volt, leszámitva az egyiket, mégsem licenszelték tölük a hordozott savanyukáposzta receptjét. Ebböl meg ki is találhatjátok, hogy melyik flotta volt a skorbutmentes...Utánam a kondenzcsik!
-
Nowhereman
őstag
-
gege71.hu
addikt
Nem tudom ismeritek e.
A minap cikket kerestem Robert Wittman-ról és erre az oldalra bukkantam:[link]
Kétségtelen, hogy dizájn téren a fricceknek voltak a legjobb cumóik. A linkelt oldalon elképesztő mennyiségű másolat rendelhető. Nekem a tiszti bicska nagyon tetszik. -
mityku
aktív tag
Egészen pofás!
Mondjuk a japánok mindíg is lenyűgöztek, legfőképpen ami nagyon tetszik, az a zászlójuk! (a felkelő nap szimboluma, egyszerűen csodálattal tölt el) Nagyon jól fest a gépeken a piros és fehér szín.
Nowhereman:
''De hogyan, ha nem lehet valamit mégegyszer szóbahozni?''
Miért nem lehet szóbahozni? Miért ne! Azért van ez a topic, hogy megbeszéljük, nem?
[Szerkesztve]Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
mityku
aktív tag
Nocsak-nocsak reklámozunk??????
Érdekes lett volna a japán Waffen SS egység!
Bár a japánok a császárnak esküdtek örök hűséget, nem? Sőt istenként tisztelték!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
mityku
aktív tag
válasz gege71.hu #3064 üzenetére
Érdekes.
Akkor már a mi Waffen SS alakulataink:
22.SS-Freiwilligen-Kavallerie-Division ''Maria Theresia''
25.Waffen-Grenadier-Division der SS ''Hunyadi'' (Hungarian No. 1)
26.Waffen-Grenadier-Division der SS ''Hungaria'' (Hungarian No. 2)
Rövid leírás az alakulatokról (összesről):
[link]Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
szicsu
őstag
szerintem a Waffen SS katonáinka sem kellet mit szégyelniük a fanatizmus és a harcképesség terén...
Pl a ''Wiking'' hadostály volt a ''idegen légió'' , és keményen helytáltak a keleti fronton (hiszen csak ott harcoltak,de ott sokat és keményen....)''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
szicsu
őstag
láttam egy dokumentum filmet a Caen-i csatáról, és afilmben említették hogy ha azonos erejű német és szövetséges egység találkozott, akkor általában a szövetségesek vonultak vissza.
Ez igaz így?Ha igen , akkor miért.Hiszen már 1944 ben már minden csak árnyéka volt önmagának.
Amúgy a film nem volt olyan rossz,de a narrátor mondott néha olyanokat...
De a film alapján elgondolkoztam, hogy bírtak a németek harcolni ekkor nyomasztó szövetséges légifölényben....''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
td
senior tag
Ha a császár azt mondja nekik, hogy nyomás, harcoljatok Hitlerért, akkor megtették volna. És akkor lehet, hogy a ruszkik és néztek volna egyet...
Egyébként néztem azt a norvég oldalt én is, ahol mindenféle replikákat árulnak. Nem egyszerű. Hitler-tányérsapka, ugyanúgy Himmlerének és Dönitzének is a másolata. Olyan 35 ropiért már meg is kapod... (ez most erősen EU-árfolyam függő )''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''
-
mityku
aktív tag
szicsu:
Igazából én úgy gondolom, hogy egyetlen magyar katonának se kellett szégyenkeznie, megtették amit tudtak. Azt, hogy milyen ügyért, milyen felszereléssel mentek harcolni az más kérdés. Egyszerűen tették a dolgukat!
td:
Érdekes lett volna, az esetleg errefele is harcoló japán alakulat! Néztek volna az emberek, hogy mit keresnek erre ilyen nemzet katonái! Bár, ha jól tudom az amcsik is meglepődtek, mikor a normandiai partraszálláskor a foglyulejtett német katonák között ''vágottszemű'' katonát találtak! (pontos nemzetséget nem tudok mondani, de a D-Day c. könyvbe olvastam róla). Érdekes utat tett meg a katona Normandiáig, mert még az oroszok ejtették foglyul --- kényszersorozás, majd a németek eljátszották ugyanezt és a normandiai parton pedíg amcsi fogságba került!
Ja, jó kis replikák vannak!
gege71.hu:
Az általad linkelt oldal, bal oldalán van egy ismertető az alakulatokról, ott megtalálst pár fontosabb adatot táblázatban. Igen, magyarországi németekből állt a hadosztály.Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
Nowhereman
őstag
A tisztikar képzetsége magasan felülmúlta a jenkikét. Gyakorlatilag már az első világháborúban megalkották a szakasz szinten is önállóan is hatékony ''gondolkodó katona'' ideáját. Ebben mindvégig mndenkivel szemben fölényben voltak. Az amerikaiak szinte ugyanúgy le voltak maradva taktikából, mint amikor beléptek az első világháborúba. Csak ez most anyagiak és légierő terén lévő fölényükkel eredményesen tudták ellensúlyozni. Maga Eisenhover is ragaszkodott ahhoz, hogy min 50% fölénye legyen csak a farkasszemet néző csapatok esetén is. Persze az amerikai történészek nem lennének önmaguk, ha nem az amerikai hadsereget minősitenének a legjobbnak mindenből, úgyhogy némiképp érthető, ha némiképp megfájdul az éppeszü ember feje, ha a szemüvegükön keresztül kell nézni az eseményeket...
Utánam a kondenzcsik!
-
mityku
aktív tag
válasz Nowhereman #3076 üzenetére
1. Érthető a hozzáállásod, elsősorban én az egyszerű közkatonára gondoltam.
2. Nekem is ez rémlik (régen olvastam a könyvet) [pedíg 2 van belőle].
Persze! Én egy szóval sem mondtam, hogy ne írj!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
szicsu
őstag
válasz #65675776 #3082 üzenetére
A szövetségeseknél volt a légi fölény, tehát egy beásott egység ellen bármikor kérhettek légitámadást ill tözérségi támogatást még a csatornán uszkáló rombolóktól is.
ÉS van egy kellemetlen hátránya az elllenséges légifölény, hogy a napali csapatmozgás és utánpotlás szállítás szinte lehetetlen. (éjszakánként meg a szőnyegbonbázás igen kellemetlen lehetett...)''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
Nowhereman
őstag
A közkatonák kiképzése sem érte el a német szintet/normandiában még nem tatákból és kiskamaszokból állt a hadsereg/. Viszont az alacsonzabb rangú tisztek képzettsége döntő szempont egy szakasz szinten folyó harcban. No itt a németek döntő fölénzben voltak
-Ha már itt mániákos játékosok közt vagyunk, valamelyikötök kiprobálta LAN-partin átlagos fiuk csapata vs. magányos rambok felállást? - hát nálunk a csapat tarolt a rambok ellenében...
bocs látom nem nekem szólt...Utánam a kondenzcsik!
-
szicsu
őstag
válasz Nowhereman #3085 üzenetére
és a tűzérséget is
''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
törölt tag
Közelharcban, amikor már szinte teljesen összekeveredtek a csapatok nem tudsz légitámogatást kérni. Emellett a városi harcban (mint Caen) sem ért semmit akkoriban (ez csak a helikopterek megjelenésével vált biztonságossá. A repgépek csak napjainkban a precíziós fegyverek széleskőrű elterjedésével váltak erre alkalmassá.) Illetve nem tudták rendesen elkülöníteni a saját és ellenséges csapatokat. (Az Atlanti-fal elleni légitámadások sem értek semmit.)
És hiába gyengíted meg egy magaslat védőit, ha nem vagy képes azt földi csapatokkal bevenni. Márpedig az angoloknak/kanadaiaknak nem sikerült, légifölény ide vagy oda. Nagyon is sokat számított abban a térségben a terepviszonyokhoz való alkalmazkodás! A szövetséges légifölény csak arra volt elég, hogy Caen-t porig bombázzák. Ezzel viszont csak a saját mozgásukat korlátozták a szövetségesek. A légifölény ebben a csatában semmit sem ért. -
törölt tag
válasz JagdPanther #3088 üzenetére
No igen. Nem értem miért hiszik egyesek, hogy a légifölény mindenható és mindenre megoldást nyújt. Annyiszor bebizonyosodott már ennek az ellenkezője.
-
-
mityku
aktív tag
válasz JagdPanther #3088 üzenetére
Ezt tehetem aláírásba???
Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
szicsu
őstag
válasz #65675776 #3087 üzenetére
Caenban nem voltak komoly utcai harcok, a legvéresebb harcok a caen környékén voltak.
A légifölény kiépített gyalogsági állásokban nem tud akkora kárt tenni, mint a páncélosokban.
Nappal nem tudtak felévonulni egy esetleges ellenlökéshez.....
sztem a legnagyobb probléma a szövetségeseknél a legfőbb vezetésben volt....''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
törölt tag
Miért kell mindig a felső vezetésre fogni a harci kudarcot? Caen környékén a földi csapatok úgy ahogy voltak képtelenek voltak kihasználni a légifölény adta előnyöket. A németek pedig jól alkalmazkodtak a körülményekhez, terepviszonyokhoz. A szövetségeseknek minden eszközük megvolt a gyors győzelemhez, mégsem tudták még taktikai szinten sem sikerre vinni a műveleteiket hosszú ideig. Ez nem a felső vezetésen múlik.
-
szicsu
őstag
válasz #65675776 #3095 üzenetére
de a harctéri parancsnokok is valahonnan kapják a parancsot, ill a célkitűzéseket.
Monty ahhoz volt szokva, hogy megbonbázza , majd szétlövi a németeket és a gyalogsák és a hk átsétálnak rajtuk.Ez még működött is el-alameinél, hiszen ott még lőszerük is alig volt a németeknek...
De itt más volt a helyzet normandiában''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
törölt tag
A harctéri parancsnok határozza meg a pontos taktikát. A felsőbb vezetés csak a stratégiai célkitűzéseket és azok megvalósítását szokták normális helyeken eldönteni. (Itt most még véletlenül sem Hitlerre kell gondolni!)
Vedd figyelembe, hogy El-Alamein-nél nem igazán voltak tereptárgyak. Nem voltak védhető magaslatok, amiket valahogy el kellett volna foglalni. Jelentős különbség, a két hadszíntér nem összehasonlítható.
És ezt is figyelmedbe ajánlom:[link]
És továbbra is: bomba!
[Szerkesztve] -
mityku
aktív tag
Igaza van daa-raa-nak, egy harctéri parancsnok jobban átlátja az adott helyzetet/állapotot! (egyszerűen, mert helyileg ő van ott!!) Míg a felsővezetés csak egyféle iránymutatást határoz meg a harctéri alakulat fele. Bár a mai modern technikának köszönhetően (kis- és nagymagasságban repülő felderítőgépek, műholdak), akár több 100/1000 km-ről lehet az adott területre vonatkozó pontos/precíz parancsokat kiadni (mint, afféle harctéri parancsnok).
Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
szicsu
őstag
válasz #65675776 #3097 üzenetére
ez így mindenigaz....
de akkor miért kellet eröltetni öt napig a frontális támadást?
és csak utána rádöbenni, hogy meg is lehet kerülni caen-t ill katlanba lehet zárni?
Ezt nem a harctéri parancsnokokon múlt, hanem montyn....
Azért El Alameinél is folt némi fedezék, a homokba elég jól el lehet bújni, de voltk sziklás részek is.
Igaz nem volt annyi fedezék mint normandiában......
ÉS a két hadszintéren Rommel és Monty állt szemben egymással csak más csapatokkal, ez sztem már egy összehasonlítási alap lehet''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
szicsu
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- iPhone topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst új BONTATLAN 2év garancia
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó! 67.000.-
- Garanciális érintőképernyős Dell Latitude 5520 laptop Intel Core i5 11 gen 16 GB RAM 256 GB SSD
- PS5 Slim lemezes 140.000 Forintig keresek.
- Sniper Ghost Warrior Contracts EU PS4 digitális kód eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest