Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz Viktoár #151399 üzenetére

    Ez is jogos. :K

    Ám függetlenül attól, hogy örülök a svájci sikernek, és abszolút megérdemeltnek tartom a mérkőzés összeképe alapján, szívesen megnézném oldalról az összes büntetőrúgást!

    Sommer vetődésben kifejezetten jó volt tegnap, de szerintem egyetlen 11-es, a védese sem volt szabályos.

    Ahogyan napjainkban a rúgott 11-esek ~99%-a.

    Aki kézilabdázott, vagy ismeri a sportot, tudja, mennyire sokat számít, ha a kapus előre jön a kapujából, és zárja a szöget.

    Elméletben a 11-est csak "rosszul lehet rúgni", de ez csak akkor igaz, ha a kapus nem mozdul el a vonalról. És ez a dolog hibádzik.

    Évek óta küzd a FIFA/UEFA a "VAR" megvalósításával, ugyanakkor ezen a téren képtelen érdemit alkotni. A legbalfékabb szervezet a világon.

    Hogy a "kapus egyik lába sem mozdulhat el a gólvonalról a büntetőrúgás közben", a labdarúgásban kb. 100 éves szabály (volt).

    A kettővel ezelőtti EB előtt a FIFA nagy dirrel-durral beharangozta, hogy "most aztán... innentől kezdve árgus szemekkel nézik a kapusokat; egyetlen 11-esnél sem moccanhatnak el a vonalról"...

    És ha emlékeztek, mindez már azon az EB-n megbukott. Meg azóta az összes nemzetközi kupasorozatban. (A nemzeti bajnokságokat már nem is mondom.)

    Nem kellett sok idő, és már finomítottak az "egy lábas szabállyal"... De a lényeg azt követőn is változott. (Amúgy egyáltalán nem kellett volna lazítani a szabályozáson, hanem betartatni.)

    Mostanra odajutottunk, hogy alig látni szabályos büntetőt, és a 11-es már-már a rúgó fél számára nagyobb büntetés. Hiszen a gólvonalról előre lépő, ruganyos, pláne magas kapus nagyon jó eséllyel fogja meg a legerősebb, sarokra tartó labdát is.

    Erről mi a véleményetek?

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák