Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz máyköl #129508 üzenetére

    + a kőműves középpálya

    mégis sikeresebbek mint amikor összeállt a történelem legerősebb triója, a Neymar Messi Suárez, és előre megkockáztatom hogy a top5 bajnokság legjobb szezonját fogják zárni és abszolút PL rekordot fognak idén dönteni, és sikeresebbek lehetnek, mint a korlátlan pénzből világ legjobbjait kilóra felvásároló klub, a világ legjobb edzőjével. Szóval nehéz kijelenteni, hogy ettől mennyivel lehetnének jobbak.

    A rendszer sokkal fontosabb, mint az egyének. Attól ilyen jók mert csapatként jók, nem az egyéniségekről szólnak, nem 1-2 játékos zsenije határozza meg, hanem a teljes csapat együttműködése. Firmino valóban nem klasszis támadó a szó szoros támadó értelmében, Salahtól meg jobban nem tudom mikor idegesített utoljára saját játékos, mégis elit szinten kerül helyzetbe, szóval egyelőre minden a "tesiórából felmentett" analitikusok adat alapú döntéshozatalait igazolja, akik kiszúrták és leigazolták ezeket a játékosokat, miközben a tömeg Pepe, Götze, Draxler, Bruno Fernandes, Werner, Lacazett, Depay, Aubameyang, Griezman, Félix, Lemar féle fenszi játékosokat akart.

    Werner meg úgy tűnik a német Vardy, aki már évek óta nem kell senkinek :D

    Coutinho is milyen klasszisnak számított (szerintem sosem volt az), mégis az egyéni villogásai sokszor inkább a csapat kárára mentek. A helyezkedésével nagyon sokat rontott a játék fluiditásán és kiszámíthatatlanságán. Gyakorlatilag magát fényezte a csapat a kárára, azzal hogy folyamatosan a védőfal mögött helyezkedett és irányítani akart (és azt nagyon jól is csinálta), viszont a játékából teljesen hiányoztak a labda nélküli befutásai a 16-oson belüli területre. Ezzel elérte hogy fix pont lett a támadás építésben és nem 5 hanem csak 4 játékos fluidkodott.

    Labdakihozatalnál is nagyon mélyre ment vissza, a hatossal szinte egy vonalban helyezkedett, és rendszerint ő kapta a lasztit, ezzel két dolgot elérve a hatos "légüres térbe" került miatta, és nehezítette a labdakihozatalt mivel a helyén nem volt senki akinek passzolni lehetett volna, vagyis a csapat kárára villogott, nem vetette alá magát a csapatérdeknek, ahogyan pl. Wijnaldum, aki a volt klubjaiban és a válogatottban jelenleg is egy iszonyú gólerős játékos, neki viszont nem az a szerepe a csapatnál, hogy a kapura veszélyes legyen, szinte csak akkor szerez nagy ritkán gólt, amikor nagyon muszáj, és kilép a rá szabott szerepéből :)

Új hozzászólás Aktív témák