Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yézi

    aktív tag

    LOGOUT blog

    Szóval, Swissonic V7.
    Ahogy látom, talán nekem sikerült elcsípnem az utolsó két darabot belőle, szerencsére épségben ideért mindkettő.
    Elég méretes darabok, főleg mélységre, viszont meglepően könnyűek is.
    Kék visszajelző LED eléggé zavart a sötétben, szóval ezeket gyorsan le is ragasztottam. :U Pontosan nem tudom mennyi idő, tippre talán ~15 perc után egyébként pirosra vált a LED és standby mode-ba lép. Ezt követően amint kap valami inputot, kb. 2 másodpercen belül már újra életre is kell, alacsony hangerőn viszont már tovább gondolkodik, ez mondjuk van akinek zavaró lehet.


    Komplete Audio 2 + balanced XLR-TRS kábellel használva, a hangszórókat 100%-ra tekerve azért bőven hallani a magassugárzók alapzaját. Szerencsére ezeknek középállásban fix helye van, így kb. 1 méterről még hallatszik, de számomra már nem zavaró módon (hangerő pedig így is bőőségesen megvan).

    Ami nagyon jó: a ribbon magas. Ez szerintem simán S3000 Pro territóriumban mozog, kevésbé karcos, de szép, tiszta, részletes hangja van, Adam T8V ribbonja nekem kevésbé jött be, itt valahogy sokkal jobbnak hangzik.
    Overall karakterre talán az S3000 Pro Classical módjához tudnám hasonlítani, inkább magashangsúlyos, de egyáltalán nem vész el a középtartomány sem.
    Ami viszont már kevésbé jó, az a mélyközép, pontosabban inkább a mélytartomány.
    Az biztos, hogy nem megy olyan mélyre, mint az S3000 Pro, hiába 6,5" mindkettő, de emellett az S3000 Pro sokkal testesebb mélyeket is produkált, összehasonlítva a V7 olykor olyan kis "dobozhangúnak", karcsúnak tűnik hozzá képest. Magasabb hangerőn már valamelyest javul a helyzet, de zene válogatja mikor-mennyire van hiányérzetem, azért messze nem mindenhol ennyire drámai a helyzet.
    LF switch persze van rajta, +2dB-vel lehet emelni, habár ez nekem inkább egy kétélű kardnak tűnik - van ahol segít, van ahol csak ront a hangképen. Nem találom már a forrást, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy ez 400Hz-től kezdve emel a mélytartományon, talán épp emiatt is érzem egyes tartományokban már túlzóan soknak.
    S bár tényleg van ahol a több mély segít rajta, a mélyek minősége még akkor sem tud labdába rúgni az S3000 Pro-val.

    Habár eléggé negatív hangvételű élménybeszámolónak tűnhet így a végére, de félreértés ne essék, 36k/darab áron zsákoltam be a hangfalakat, nem is vártam 1:1-ben S3000 Pro minőséget, s árához képest igazából nincs is okom panaszkodni. :N
    Ribbon magas szerintem simán elviszi a hátán, kellemes hangú darab, még a kissé gyenge mélytartomány ellenére is bármikor előbb választanám ezt, mint egy S350DB/R2850DB-t, de valószínűleg az S360DB is ezek mellé kerülhetne, az nekem túlságosan V karakter volt, s a planár sem hozta ezt a szintet.

    Nem tudom még mi lesz a sorsuk, hosszútávon biztosan nem marad, mivel az S3000 MKII van most leginkább célkeresztben, ha majd kicsit normalizálódik az ára.
    Bár addig még akad pár darab amit kipróbálnék, szóval lehet visszamegy a 30 napos elálláson belül, vagy talán feldobom majd apróra, valamivel ár alatt.
    Részemről egyébként simán ajánlott darab, legalábbis ezen az akciós áron biztosan. :K

Új hozzászólás Aktív témák