Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lezso6

    HÁZIGAZDA

    Swissonic V8 RCA bemenete katasztrofális. Vagy az Eve-eknek annyira jó, hogy a tyúkbél RCA-ra nem háklis. Forrás egy Topping E70, szóval csak nem rossz. :D A hangfalak ugyanabban az elosztóban vannak, mint az Eve-ek, tehát ez se kellene hogy probléma legyen. A jelenség zaj, de nem kevés, s nem akármilyen, kb ilyen szellemidézős. :DDD Ha valakit érdekel, akkor csinálhatok felvételt. De másik RCA kábelt is próbálnom kell.

    Közben átettem a hangfalakat az Eve-ek helyére rendesen. Így már más. :Y

    Nagyon szerethető ez a hang, jóféle AMT-s, kicsit populár V karakter, azaz magasba húz, közép picit háttérben, habár ez lehet a minősége miatt van így.

    A közép sebessége sajnos kicsit meh, de ez az olcsó 8" dizájnok általános átka, sőt a drágábbaknál se sokkal jobb a helyzet állítólag. Szóval ebben nincs semmi meglepő vagy különleges. Én anno az Eve SC208-zal belenyúltam a jóba, sokat kutattam hogy melyik jó abban a kategóriában. Ráadásul a V8 AMT-s, szóval viszonylag magasan van a váltás, 2600 Hz-nél, szóval a mélyközépnek még többet kell dolgoznia felül. Bár érdekes, hogy a sima dómos változatnál (Swissonic A308) is ugyanígy magasan van a keresztváltás, pedig azoknál 2000 Hz körül szokott lenni. Adam T8V is 2600 Hz-nél vált amúgy. A saját Eve SC208 meg 2800 Hz-nél.

    A magasak ügyesek, amolyan AMT-s gyors. Tranziensek mennek neki jól... amíg 2.6 kHz felett van. :D Kiemelt, de nem az a nagyon levegős, ami pl az Adam A7X, tehát nincs agyonemelve a teteje. Ha a HF trimet beállítod -2 dB állásba, akkor megszelídül, hirtelen megszűnik a kiemelés. De kiemelten is kellemes, fun, nem bántó.

    A mélyek jók, lemegy ez 40 Hz-ig, meg picit alá is, kb mint az Eve-ek. Kicsit lassabb is nyilván, de nem hiszem hogy kategóriájában meg ez rossz lenne. Szóval nem egy bögreszettes mosott hulladék, mert akkor a basszusgitár nem lenne kivehető, ezzel meg simán. :) Mennyiségre nem sok vagy kevés, szóval nem éreztem azt, hogy az LF trim után kéne nyúlni.

    Persze gondolom mindenki arra vár, hogy az S3000-hoz képest milyen? Középtartományban szerintem az S3000 nyerne. Amúgy nemtom. :DDD Egy kategória a kettő, emlékek alapján.

    Ha most akarsz egy Swissonic V8 párat, akkor kell hozzá kábel + DAC. Maga a V8 pár az 130e, DAC meg hozzá ízlés kérdése hogy mi kell. 83ezerért van hozzá SMSL D-6, amivel mindent tudni fog (táv, BT), amit az S3000 Pro, leszámítva persze a két hangfal között vezetéknélküli kapcsolatot. Tehát így 213e-nél tartunk. Plusz kábelek, így legyen 223e. De azért elég overkill DAC-kal, mert egy simával azért simán 200e alatt lehetne maradni. :)

    Ennyit így elöljáróban, azért még tesztülni kell. :))

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák