Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz elmepocok #58904 üzenetére

    Az Edifier R2750DB erőssége inkább a mérete (6.5"), nem a hangja. Persze én anno agyon ajnároztam, de azért, mert akkor akció volt 55 ezerért. :D Jelenleg ugye 70e.

    Ami alternatívák vannak:
    - R2000DB 75 ezerért, ez csak 5", elvileg jobbnak kéne lennie, de nem biztos
    - S350DB, ami most 88e, s habár 2.1, de kategóriával jobb mint az R2750DB, de nem annyira, mint az S1000, kivéve persze a mélyet, mert a 8" mélynyomó az elég jó. TV-hez én leginkább ezt ajánlanám.
    - S1000, ami most nincs értelmes áron, de amúgy 100e körül szokott lenni, annyit megér. Ez is csak 5", de jobban szól az összes többinél

    Na most ha studio monitorhoz hasonlítod, akkor talán az S1000 hozná ezt a szintet, de ebben sem vagyok teljesen biztos. Az R2750DB-nek meg egy Presonus Eris E5 vagy bármilyen hasonló stúdió monitor ellen semmi esélye hangminőségre. Viszont valamivel mélyebbre megy, mert nagyobb.

    Az Eris XT elvileg jobb kéne legyen, mert a magassugárzó kapott waveguide-ot, így a sweet spot is jobb. Itt van összehasonlítás:

    PreSonus Eris E5 XT vs PreSonus Eris E5 (new vs old) || Sound & Frequency Response Comparison

    De nem egészen így néz ki, a réginek kiegyenlítettebbnek tűnik a karaktere... :F

    Ha van már DAC-od, akkor szerintem a stúdió vonal lenne a legjobb. De az ugye fontos, hogy a TV-k a digitális kimenetüket nem tudják szabályozni, illetve a stúdió monitorokon se lehet praktikusan hangerőt szabályozni. Így ez a feladat a DAC-ra hárul, a saját hangerőszabályzójával vagy HDMI ARC-kal. Már ha tud ilyet. Mert ha semmi ilyen nem tud, akkor az a DAC stúdió monitorokkal nem igazán használható.

    "Front oldali reflex nyílású kell, mert csak falhoz közel tudom tenni és ezt elvileg jobban tolerálja."

    Ez csak egy legenda, nyugodtan vehetsz hátsó reflexest. Utóbbinál csak az a lényeg, hogy a azért legalább 2 cm legyen a faltól, hogy tudjon áramlani a levegő, különben kevesebb (!) lesz a basszusod.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák