Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz gabber01 #30732 üzenetére

    Az "elég jól le tudnak menni mélyre" kifejezés eléggé szubjektív, attól függ mi szól. Filmeknél tipikusan nem extrém mély hangokra van szükség, hanem hangnyomásra. Elég arra gondolni, hogy LFE default 10dB-lel hangosabban szól, mint a többi csatorna, így van kitalálva. Ami tényleg mély szokott lenni, s sokszor használják, az egy sweep, pl 80-tól 20Hz-ig, robbanásnál, stb. És ha a hangfal pl csak 50Hz-ig megy le, akkor is hallod a többit, mert az agyad önkéntelenül hozzáteszi.

    Ha meg tényleg mélyre megy, az általában abból következik, hogy igen közel vannak a falhoz a hangfalak / hallgató, vagy akár sarokban. Így lehet viszonylag kis hangfalakból többet kihozni. Csak ennek lehetnek hátulütői, mint pl dinamikavesztés (huppogás), hullámos mélyátvitel (búgás), pontatlan középtartomány (mocsár). A hangfalaktól legalább fél méterre elvileg nem szabadna lennie semminek, csak persze úgy meg nincs mély, találni kell egy aranyközéputat, ahol még a fenti hibák még nem zavaróak. A 8.75" monitoraimat is ha nem raktam közel a falhoz, cseszett 45 Hz alá menni, így nem volt mit tenni.

    De az ok szimplán lehet aggya a méjjet jelenség is, mint a 2.1-nél, csak itt nem 100, hanem pl 50 Hz körül emel a hangfalpár, persze a bögreszetteknél sokkal jobb minőségben. Ott van pl a Creative T20 (igaz ez olcsóbb kateg), aminek meglepő mélye van méretéhez képest, de ez csak azért, mert 60-80 Hz környékén brutálisan kiemel, ami azt az illúziót adja, hogy mélyre megy.

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák