Új hozzászólás Aktív témák

  • dudika10

    veterán

    válasz westcoastog #25680 üzenetére

    Ez a butaság sose fog kikerülni a köztudatból.
    Az MP3 egy formátum, ami a tömörítéshez kihasználja a füled gyengeségeit (a legismertebb az, hogy nagyon magas hangokat nem hallunk, és ezért azokat nem is kell kódolnunk, de ott van például az elfedési jelenség, amiről csak igen kevesen tudják, hogy micsoda).
    Rengeteg formája van, létezik 128kbps és 320kbps is. E utóbbiba szinte minden szükséges adat belefér a fül számára, tapasztalt emberek, komoly rendszereken meg tudják különböztetni a veszteségmentes formátumtól (sok ilyen tesztnek voltam már szemtanúja, de még senki nem mondta, hogy élménybeli különbséget is észrevett, jellemzően egy-két hang/zaj hiánya alapján különböztették meg a formátumokat).

    Ami a tévedést okozza:
    A letöltött MP3 fileod egy teljesen más felvétel, mint ami a CD-n van. Nem azonos a hanganyag, nem a formátumot hasonlítod össze, hanem két külön felvételt. Lehet, hogy az egyiken részegen énekelnek egy lagziban amit valaki felvett egy diktafonnal, a másik pedig profi felvétel. Nyilvánvalóan ekkor óriási különbség lesz a két file között, de ennek a különbségnek semmi, ismétlem semmi köze nincs a formátumokhoz!

    Egy Genius 1250B-n egy alaplapi hangkártyával, ha Te meg tudod különböztetni vakon a 320-as MP3-at egy FLAC-től úgy, hogy azonos a forrás (fogj egy jó FLAC-et vagy bármilyen más veszteségmentes formátumban meglévő zenét, csinálj belőle 320-as, 192-es, 128-as MP3-at, használd a foobar ABX kiegészítőjét, és nézd meg, hogy valóban van-e különbség, fél óra az életedből utánaolvasással, mindennel együtt), megtapsollak.

    (#25681) frozzyZTE:
    Nyilvánvalóan a véletlen műve, hogy ezek a rendszerek nincsenek benne az összefoglaló ajánlott listájában. :U

    (#25677) pitypang18:
    Ne haragudj, de kéne szerezned némi tapasztalatot pár komolyabb referenciával is.
    A Laut hangjával objektíven komoly gondok vannak még az 1250B-hez képest is.

    [ Szerkesztve ]

    Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

Új hozzászólás Aktív témák