Új hozzászólás Aktív témák

  • spidersoft

    senior tag

    Üdv! Két dolog miatt írok.

    1.)
    Vásároltam pár hónapja egy LG lapostévét. Ahhoz képest, hogy mekkora (3 centis?...) hangszórói vannak meglepően jó hangja van -- viszont a mély tartományban hagy "némi" kivetnivalót maga után :) Kérdés: ha vásárolnék egy ócsó USB hangszórópárt (laptophoz/stb kitalált izé), és lecserélném valami kicsit normálisabb hangszórókra (ez épp nem akadály) csak az elektronikáját megtartva, akkor az vajon járható út lenne? Valaki bontott már ilyen hangszórót, hogy milyen átvitele van az erősítőjének? A tévé negyed hangerőtől nem szokott feljebb tekerve lenni (nincs nagy zaj nálam), szóval nem a hangnyomás vonz ;) Így mindig ki lenne kapcsolva, mikor a tévé nem megy (az USB tápját standby-ban lekapcsolja, ezt teszteltem egy LED világítású webkamerával). Ez azért lenne fontos, mert pl. a HF1255A fogyasztása, mikor be van kapcsolva de nem szól 5,5W (gondolom a többi hasonló cuccé is ekörül van), tévére alszok el, így az éjszakai kikapcsolása kizárt, és reggel se hinném, hogy eszembe lenne napközbenre kikapcsolni.

    Tévével HDMI-n kommunikáló 2.0 rendszert meg énszerintem nem fogok venni, hacsak nincs használható hangú 10k alatt... de ezt nem hinném :D

    2.)
    Itt kaptam az ötletet, hogy vegyek a számítógéphez egy Genius HF1255A-t. Hallgattam a tanácsra, és tetszik a cucc, viszont ami zavar benne, hogy van mobiltelefonom... Általában a szoba másik végében, a nadrágzsebben pihen délutánonként, lenémítva, mikor épp be vannak kapcsolva a hangszóróknak "hála" mégis tudom, ha keres valaki, vagy épp megbeszélnivalója akad a telónak a toronnyal... Valami ötlet a dolog megoldására? Gondolom le kéne benne árnyékolni az erősítőt egy pléhlemezzel, de hátha van egyszerűbb megoldás is ;)

    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák