WoW: Feltörték a Mobile Armory alkalmazást

Biztonsági figyelmeztetést küldött a Blizzard a World of Warcraft előfizetők számára, ugyanis nemrég nagyon megugrott az illetéktelen behatolási kísérletek száma. A próbálkozásokat elsősorban a Mobile Armory Application-ön (melynek segítségével mobilunkról is elérhetjük az Armory-t) és a Blizzard oldalán keresztül követték el.

A Blizzard közleményében az áll, hogy jelenleg elsősorban azoknak az előfizetőiknek küldenek biztonsági figyelmeztetést, akik nem védik fiókjukat Authenticatorral, valamint olyanoknak, kiknek accountja engedély nélküli behatolási kísérletet mutat (például egy másik IP-címről akartak belépni). Akik ebbe a csoportba esnek, hamarosan egy elektronikus levelet kapnak a Blizzardtól, melyben le lesz írva, miként állíthatják vissza accountjukat alapállapotba (reset).

A sorozatos betörési kísérletek miatt a Blizzard letiltotta, hogy a Mobile Armory applikáción keresztül lehessen elérni a World of Warcraft rendszerét. Amennyiben mégis előfordulna, hogy valakinek eltűntek a holmijai vagy ingame pénze, az írjon egy levelet a Blizzard terméktámogatási oldalára és visszaállítják neki azokat.

Habár nem minden felhasználó érintett, valamint ők is tudják, hogy nem létezik 100% hatékonysággal működő védelem, mégis, arra kérik az előfizetőket, tegyenek meg mindent a fiókjuk védelme érdekében. Időnként változtassunk jelszót, szerezzünk be egy Battle.net Authenticatort, valamint olvassuk el a védelmi eszközökkel kapcsolatos tippeket és alkalmazzuk őket.

Azóta történt

Előzmények