Újabb GTA várható?

A GTA IV, noha PC-n a korábbi részekhez képest komoly fiaskónak számít, konzolon méltán kerülhetett a legjobbak pantheonjába. A Rockstar Games ennek megfelelően két úgynevezett download contenttel szolgál az Xbox 360 tulajok számára: a The Lost and the Damned című, első kiegészítő már a következő hónapban elrajtol, ez a GTA IV-ből megismert motorosbanda életét követi nyomon, a másik egyelőre titkos fejlesztés.

Ám a Game Informer értesülései ennél sokkal tovább mennek: állításuk szerint még idén várható egy teljesen új GTA-epizód, az informátoruk pedig maga a Rockstar Games, azaz a fejlesztők által mondottakból jutottak erre a következtetésre, sőt, egy valószínű helyszínt is megjelöltek. Az ősszel érkező játék feltehetőleg Tokióban játszódna.

Ha a projekt teljesen titkos, ám valóban készül, az nem vallana a Rockstarra: fejlesztéseiket mindig komoly hírverés követi. Ám ha az eddigi tapasztalatokból indulunk ki, jogos lehet a feltételezés: a Vice City elkészültéhez elég volt röpke egy év. A motor és a tőke adott, a Rockstar munkatársainak kreativitása pedig legendás. Reméljük, ezúttal a PC-sek is kapnak valamit a pénzükért, és GTA IV, valamint a szintén remek Bully botrányos PC portjai után végre elégedetten állhatnak fel az asztaltól.