They - közelednek

Újgenerációs misztikus FPS - ezzel a titulussal vértezte fel a Metropolis Software jelenleg is készülő belső nézetű lövöldéjét, a They-t, amely a mostani trendeknek megfelelően valami egyedi újdonsággal próbál meg kiemelkedni a stílus gigantikus masszájából.

Aki a sejtelmes cím hallatán földönkívüli támadásra tippel, az jól tette, a They alaphelyzete ugyanis valóban ez: a nem is olyan távoli jövőben, 2012-ben Anglia komoly kűzdelmet folytat a terrorizmus ellen, ám egyszer csak minden megváltozik, amikor is titokzatos robotok támadják meg a Földet. Konkrét céljuk nem ismert - egy katona bőrébe bújva ezt a mi feladatunk lesz majd kideríteni. A készítők misztikus és fordulatokkal teli sztorit ígérnek, amit állításuk szerint olyan népszerű sorozatok ihlettek, mint a Lost, a Heroes, vagy az X-Akták.


A játék London poszt-apokaliptikus környezetébe hajít bennünket, itt kell szembeszállnunk a rejtélyes, vörös színű kreatúrákkal, a Fantomokkal, akik az említett robotokat irányítják: ha likvidáljuk az idegeneket, akkor a gépek is ártalmatlanná válnak. Ebben meglepő módon fegyverarzenálunk lesz segítségünkre, és ez az a pont, ahol a They megpróbál valami mást kínálni, a megszokottól eltérően ugyanis az újabb és újabb fegyvereket nem a játékban előre haladva kapjuk meg, hanem saját magunknak kell őket összeraknunk.

A WTS (Weapon Tuning System) teljesen szabad kezet ad a játékosnak: a talált alkatrészeket kedvünk szerint használhatjuk fel, így egészen bizarr harceszközöket is eszkábálhatunk - gránátot lövő mesterlövész puskát, vagy az ellenfeleket megfagyasztó pisztolyt -, mindezt pedig különféle festésekkel tehetjük még egyedibbé. A dolgok egyébként szerencsére nem találomra működnek: egy virtuális gyakorlótéren a véglegesítés előtt rendre kipróbálhatjuk aktuális remekművünket.


A látványért a lengyel fejlesztőcsapat NextNitrous névre hallgató motorja felel, amely több DirectX 10-es feature-t is támogat, és többek között látványos fényeffekteket pakol majd a szemünk elé. Érdemes megemlíteni a környezetet is, amely többé-kevésbé rombolható lesz, ezáltal pedig eldugott helyekre juthatunk be, illetve rövidítésekre is rálelhetünk majd ily módon.

A They PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra készül, megjelenni azonban nem mostanában fog, hiszen a premier időpontja jelenleg csupán a 2009-es évre van kitűzve. Feljebb szép adag frissen befutott screenshot-ot találtok a játékról.

  • Kapcsolódó cégek: