Steam Controller - a harmadik bejelentés

A héten a Valve három nagy bejelentést tervezett, ezek közül kettőt már az elmúlt napokban megismerhettünk. Az első a SteamOS volt, míg a második egy új platform a Steam Machines. Ezek természetesen a játékosok kényelmét hivatottak szolgálni, és akkor ebbe a sorba remekül passzol a legújabb bejelentés is a Steam Controller, amivel teljessé válik a steames paletta.

A Valve gondolt egy nagyot, és egy olyan irányító megtervezésére adta a fejét, ami túlmutat a jelenleg használatos konzolos irányítók lemásolásán. Azt ugyanis már számtalan gyártó megtette előtte. Az ő céljuk az volt, hogy egy innovatív, lehetőleg a játékstílusok minél szélesebb palettáját lefedő eszközt hozzanak létre.

Az irányító rendkívül szokatlan formával és elrendezéssel rendelkezik. Először is eltűntek róla az analóg karok, amiknek a helyét a két érintőpad veszi át, amik gombként is funkcionálnak. Másodsorban a megszokott jobb oldali gombok középre költöztek, egy érintésérzékeny kijelző köré. Ez utóbbin a játékok különféle információkat tudnak majd megjeleníteni, pluszban mint érintőkijelző is használható lesz.

Portal 2 gombkiosztás
Portal 2 gombkiosztás

Természetesen a hátsó "ravasz" gombok sem maradnak el, ezekből négyet kap majd a Steam Controller. Fontos megjegyezni, hogy az új eszköz nem kizárólag a frissen bejelentett Steam Machines irányítója lesz, használható lesz bármilyen Steam alkalmazást futtató gépen. Kíváncsian várjuk a megjelenését.

Azóta történt

Előzmények