Randy Pitchford: Játékokat fejleszthetne inkább a Valve

Lassan már nem csak a játékosok unják a Valve folytonos Steam-bejelentéseit, hanem a fejlesztők is egyre inkább elégedetlenségüket fejezik ki miattuk. A Gearbox vezető tervezője, Randy Pitchford egy Games Industry oldalnak adott interjújában elmondta, hogy szerinte a Half-Life 3 bejelentése nélkül minden egyes Steam OS, Steam Box vagy Steam Controller hír pusztán csak kíváncsiságot ébreszt a rajongókban.

Randy Pitchford véleménye szerint ugyanis akármennyire is érdekesnek tűnnek a Valve újdonságai, a játékosok nagy részét továbbra is hidegen hagyja majd a Steam OS, Steam Box vagy Steam Controller. Amennyiben viszont bejelentenék, hogy elkészítik a Half-Life 3-at, akkor szinte biztosra vehető, hogy ezen újításokra is sokkal nagyobb érdeklődés mutatkozna, arról nem is beszélve, hogy a már eddig is több milliós rajongóbázissal rendelkező tábor alig várja a folytatást és szinte abban a percben előrendelnék azt.

A Gearbox vezető beosztású alkalmazottját egyedül a Steam kontroller érdekelné, kíváncsi rá, hogy mit fog összehozni a Steam géppel és operációs rendszerrel egyetemben a Valve, ám abban már egyáltalán nem hisz, hogy valami olyasmit alkotnak, ami rávenné PC-je lecserélésére. Szerinte az a legnagyobb probléma, hogy a Valve nem játékgyártással foglalkozik, márpedig sokkal nagyobb forrással rendelkeznek akármelyik másik cégnél és az eddig kiadott játékaik is mind szakértelmükről árulkodnak.

Bár szerinte az is lehet, hogy ő csak egy kapzsi játékos, aki már alig várja, hogy valamilyen új és zseniális játékkal játszhasson, de azt szeretné, hogy a Valve tudásának 100%-át inkább a játékok fejlesztésére fordítaná, ahelyett, hogy a Steammel foglalkoznak állandóan.

Azóta történt

Előzmények