A Valve bejegyeztette a Half-Life 3 védjegyet!

Messiásként várják a játékosok a Half-Life 3 megjelenését, amióta csak végigjátszották a Half-Life 2-t és két epizodikus kiegészítőjét (Emlékeztetőül a Gamepod bemutató). A Valve sikerjátékának folytatására immár hat éve várunk, ám úgy néz ki, hamarosan véget ér a szenvedés: tegnap hivatalosan bejegyeztették a Half-Life 3 védjegyet, valamint a Valve adatbázisában rábukkantak egy játékot készítő 10-fős csapatra is, melyet 46 főre kívánnak kiegészíteni, akik majd a Half-Life 3-on fognak dolgozni.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Valve három nagy bejelentésre készül, amiből végül a Steam OS, Steam Machines, végül pedig a Steam Controller kerekedett ki. A játékosok némileg csalódottak voltak, hiszen már reménykedtek benne, hogy valami Half-Life 3-al kapcsolatos bejelentés készül. Ám most már tényleg úgy néz ki, hogy hamarosan hivatalos bejelentésre is számíthatunk, hiszen a Half-Life 3 védjegy bejelentéséről és a csapat létrehozásáról szóló információk eredete megbízható.

Már csak az a kérdés, hogy mik a Valve szándékai, hiszen amennyiben csak azért jegyeztették be a Half-Life 3 védjegyet, nehogy más is felhasználhassa, az internetes közösség valószínűleg egy emberként fog felháborodni ellenük. Az is benne van a pakliban, hogy valóban elkészül majd a játék, viszont kizárólag csak Steam OS alá, így ösztönözve a játékosokat a Steam Machines rendszer (és a Steam Controller) megvásárlására.

Bármi legyen is a háttérben, egy dolog biztos: immár beindult valami a Half-Life 3 körül, tehát a közeljövőben biztos számíthatunk még vele kapcsolatos bejelentésre.

Azóta történt

Előzmények