Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues - Fél éves bemutató

A nagy sikerű Ultima szerepjáték-sorozat alkotója, Richard Garriot, az Ultima Online igazgatója, Starr Long, valamint a Dragonlance könyvsorozat szerzője, Tracy Hickman egy új játék készítésébe fogtak, melynek címe Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues lesz. A játék stílusát tekintve egy közösségi-szerepjáték lesz, amit a készítők szerint úgy kell elképzelni, mintha egyesítették volna az Ultima sorozat gazdag háttértörténetét és sztoriját az Ultima Online által nyújtott közösségi élményekkel.

A Shroud of the Avatar című játék játszható lesz offline és online módban is, amennyiben az utóbbi mellett döntünk, úgy választhatunk zártkörű és nyílt multi között (Előbbi esetében csak barátainkkal játszhatunk együtt, melyhez használhatjuk a közösségi oldalakon lévő fiókjainkat is (Pl. Facebook)). Egyjátékos módban pedig egy valódi, történetorientált szerepjátékot fogunk kapni, ami az Ultima sorozat lélektani utódja lesz. Az alábbi videón a játék dialógusrendszerébe, a tárgyak készítésébe, valamint a jelenleg kész városokba és börtönökbe nyerhetünk bepillantást:

A Shroud of the Avatar című játékot a Unity Engine fogja hajtani, megjelenéskor PC-re, Macintoshra és Linuxra lesz elérhető. A program várhatóan jövő év végén kerül a boltokba, a támogatók - elővásárlók - számára pedig még az idei év végén elérhetővé válik a Korai Hozzáférés keretén belül.