Rengeteg embert küldtek el a Bungie-tól

Komoly változások várhatóak a Sony által megvett stúdiónál, ahonnan több mint 200 alkalmazottnak mondtak fel.

Hirdetés

Amikor anno jött a hír, hogy a Sony felvásárolta a Bungie-t várható volt hogy új korszak vár a csapatra, akiknek korábban többek közöttt a Halo sorozatot, majd később a Destiny franchise-t is köszönhettük. Utóbbihoz alig két hónapja kaptuk meg a The Final Shape névre keresztelt utolsó nagy kiegészítőt amelyet a sajtó és a játékosok is jól fogadtak, így mindenki azt hihette hogy rendben vannak a dolgok a bandánál. Ma reggel kiderült hogy ez nagyon nem így van, Pete Parson a Bungie vezetője egy hosszú bejegyzésben számolt be arról, hogy alkalmazottaik 17%-tól kénytelenek megválni. Ez nem kevesebb mint 220 főt jelent, indoklásként pedig a kiadások/költségek lefaragását hozta fel, amik az iparági és gazdasági változásoknak köszönhető.

A távlati terveik között maradnak a Destiny és a készülő Marathon játékok egyengetése, de ezen túl egy inkubációs fázisból kiemelt új franchise-on is dolgoznak ismét, amelyhez a PlayStation Studios keretén belül egy külön csapatot hoznak majd létre. Egyelőre még sok a kérdés, hogy ezek után mi vár konkrétan az alkalmazottakra, az biztos, hogy a vezető helyében nem lennék, ugyanis a bejelentés óta kiemelt célpont lett a közösségi médiában. (tegyük hozzá, hogy nem véletlenül)

Előzmények

  • Destiny 2: The Final Shape teszt

    Finiséhez ért a fény és a sötétség egy évtizede indult harca, befutott a Bungie híres játékának a fináléja, amiben pontot tehetünk egy régóta húzódó fontos konfliktus végére.

  • Destiny 2: Lightfall beszámoló

    Befutott a Bungie népszerű programjának a következő nagy éves kiegészítője, mi pedig belevettük magunkat a játék minden részletébe.

  • Destiny 2 - The Witch Queen teszt

    Pontosan fél évvel az előző szezon indulása után végre megkaptuk a sokak által várt új kiegészítőt, amelyben végre mozgásba lendül a korábban felvezetett ellenségünk.