Önálló játékként jelenik meg a Black Mesa Steamen

A Black Mesa című modifikáció vitathatatlanul az eddig elkészült modok közül az egyik legjobbnak számít. Habár még nincs teljesen befejezve (Az utolsó, Xen bolygón játszódó rész hiányzik), ennek ellenére a Valve egy visszautasíthatatlan ajánlatot tett a fejlesztőknek: hajlandóak fizetős formában, különálló játékként megjelentetni Steam alatt a Black Mesa-t.

Bár a csapat egyáltalán nem a profitszerzés reményében készítette a modot, viszont két okból sem utasíthatják vissza a Valve ajánlatát: egyrészt így teljes hozzáférést kapnak a Source Engine képességeihez, így sokkal jobbá tehetik a játékot. Másodszor pedig, őszintén elmondták, hogy valóban hasznát tudnák venni némi támogatásnak.

A Black Mesa hamarosan meg fog jelenni, a készítők már be is jelentették terveiket, melyben kifejtik, hogy a fizetős kiadás mellett - amit relatíve olcsón fognak adni -, továbbra is elérhető lesz egy ingyenes változata a játéknak, amit nem sokkal a Steam kiadás megjelenése után adnak ki.

Aki megvásárolja a Black Mesa fizetős kiadását, az így támogathatja a fejlesztőket, ám ez nem csak arról fog szólni, hogy pénzzel segíthetjük a munkájukat, hanem megkapjuk azokat a "feature"-öket is, melyet egyszerűen az ingyenes kiadásba nem építhetnek bele. A végleges kiadást a rajongók visszajelzéseinek megfelelően fogják elkészíteni, ám ez még picit odébb van.

A Xen epizód még egy darabig nem fog elkészülni, az elmúlt évet a srácok azzal töltötték, hogy a Black Mesa-t átültessék az új, sokkal többre képes motor alá. Erre nem az önálló megjelenés miatt volt szükség, hanem a jövőbeni tervek megvalósíthatósága végett. Ezekről, valamint az ígéretes bővítésekről, melyekkel a fizetős Black Mesa-t fogják kiegészíteni, hamarosan be fognak számolni.

Azóta történt

Előzmények