Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » PC rovat

Nemes célért küzd a Kupolaváros csapata

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GAMEPOD.hu

Az Overon Station bemutatja alapító tagjait, és létrehozásának nemes célját.

Négy magyar sci-fi író két évvel ezelőtti ötletéből mára aktív csapat dolgozik a grandiózus célkitűzésen, amelyet az Overon Station vezetője, Királyházi Csaba fejti ki bővebben:

“Kis országunk nemzetközileg is ismert a kreativitásáról, és az ötletek sokszínűségéről. Sajnos azonban a nyelvi akadályok miatt kevés regény jut el a nemzetközi hírnévig, hiszen a könyvek fordítása túl költséges ahhoz, hogy a kiadók vagy az írók bevállalhatnák a külföldi megjelenéssel járó kockázatot. Mi az Overonnál arra gondoltunk, hogy egy olyan műfajba ültetjük át ezeket a történeteket, amivel nemzetközileg széles közönséget érhetünk el, és ez nem más, mint a játékfejlesztés. A kalandjáték műfaj kiválasztásán sem kellett sokat gondolkodnunk, hiszen ezek alapja a remek történet, amiből szerencsére akad itthon bőven. Alig várjuk már hogy fantasztikus történeteinket megismerhesse a világ!”

A négy író (balról jobbra: Fonyódi Tibor, Szélesi Sándor, Nemere István és Királyházi Csaba) összesen csaknem 1000 történetet publikált és számos elismerést is bezsebelt, köztük több “Legjobb Európai Sci-Fi Író” megtisztelő címet és Zsoldos-Péter díjat. Első játékukat Nemere István “A kupolaváros titka” című ifjúsági regénye inspirálta, melyből Haui József keze nyomán már képregény is született. Ahogy az alábbi képeken is látszik, az Overon csapata a kor igényeinek megfelelően dolgozta át a képregény látványvilágát.
A sci-fi kaland PC-s megjelenését 2017 elejére tervezi a csapat, a konzolos verziók premier dátuma egyelőre nem ismert, de a tervek szerint nem sokkal a számítógépes változat debütálását követően kaphatnák kézhez a PS4 és Xbox One változatot a rajongók.

Előzmények

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.