Mass Effect 4 - Legkorábban két év múlva jelenhet meg a folytatás

Ahogyan azt már korábban is bejelentette a BioWare, a Mass Effect trilógiával nem ért véget a franchise-ra épülő játékok sora, kizárólag Shepard parancsnok történetét fejezték be a harmadik résszel. A játék producere, Mike Gamble nemrég elmondta, hogy már zajlik a Mass Effect 4 fejlesztése, a programot 2013-ban hivatalosan is be fogják jelenteni.

Azt is hozzátette, hogy a Mass Effect 4 megjelenése a jelenlegi becslések alapján 2014. vége és 2015. közepe tájékán várható. Azaz legkorábban két év múlva készülhetnek el a programmal, ha minden úgy halad, ahogyan azt várják. Mike Gamble állítása szerint a Mass Effect 4 fejlesztésének valódi, érdembeli munkálatait csak két hónapja kezdték el, ezért nem tud egyelőre pontosabb dátumot mondani.

A BioWare vezető azt is hozzátette, hogy már a Mass Effect második részébe is terveztek többjátékos módot, ám később rájöttek, hogy az már túl sok lenne egyszerre, így végül kivették. Olyan stílusú multit akartak megvalósítani, mintha egyjátékos küldetéseket hajtanánk végre, pusztán csak a mellettünk lévő három karaktert a világ több pontjáról irányítják más játékosok. Ezt akarják elérni már a Mass Effect 2 óta, és elmondása szerint akármit is gondoljanak a játékosok a harmadik rész egyjátékos módjának végéről, a multival mind a mai napig sokan játszanak.

A harmadik részből is ki kellett hagyniuk pár dolgot, például lett volna a Turiánok anyabolygóján, a Palavenen is egy küldetés, melyben megnézhettük volna, miképpen fest az ő világuk (Akkor így nem csak Nyreen lett volna az egyetlen női Turián, akivel találkozhatunk). Az eredetileg tervezett befejezést is kivették, ahol Shepard parancsnoknak a Reaperek által átváltoztatott  Illusive Man-nel kellett volna megküzdenie. Azért nem hagyták benne, mert szerintük nagyon is sok játék ér véget "Boss-harccal", így nem akartak ebben is hasonlót hagyni.

Végezetül annyit mondott, hogy valamennyien nagyon büszkék az eddig befejezett Mass Effect részekre, és a továbbiakban is szeretnék ezt így folytatni. A Nintendo Wii U kiadással kapcsolatban felmerült pletykákat illetően, miszerint a Mass Effect Trilogy is megjelenik rá, egyelőre sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudja. Elmondása szerint valóban ütőképes konzol lett a Nintendo Wii U, a Mass Effect 3 pedig nagyon jól néz ki rajta, így a többi rész is hasonlóképpen teljesítene. Terveik vannak a konzollal kapcsolatban, de jelenleg nincs semmi bejelentenivalójuk.

Ui.: A célplatformokat illetően egyelőre nem esett semmi utalás, a 2014-2015-ös megjelenésből adódóan next-gen konzolokra van esély, ám addig is a jelenlegi kínálatot vettem alapul a rovatoknál.

Azóta történt

Előzmények