BioWare hírek: Teljesen új játék készül, Omega DLC bejelentés és új ME epizód

Nemrég írtunk róla, hogy a BioWare két alapító tagja, Dr. Ray Muzyka és Dr. Greg Zeschuk elhagyta a céget, valamint a játékfejlesztéstől is teljesen visszavonultak. Ennek ellenére az élet zajlik tovább, a BioWare Edmontoni részlegének ügyvezető igazgatója, Aaryn Flynn nyílt levélben közölte a játékosokkal a vállalat további terveit. Erről most egy rövid összefoglaló következik (Figyelem! A mellékelt videók nyomokban spoilert is tartalmazhatnak, így aki még nem játszott a ME sorozattal, az csak akkor nézze meg őket, ha ezek nem zavarják).

Kezdjük előbb a Mass Effect 3-mal, melyhez az Extended Cut és a Leviathan mellé hamarosan újabb DLC fog érkezni, aminek Omega lesz a címe. Ebben valószínűleg a Mass Effect: Invasion című képregény cselekményének folytatásaként Aria-nak kell segítenünk visszafoglalni Omegát a Cerberustól. Az alábbi hangfájlokat a ME3-ban találták, melyekből kiderül pár információ (Többek között az, hogy Aria maga nem tart velünk, pedig szívesen láttam volna őt is a csapatban):

A tervezet szerint az elkövetkezendő hat hónap során több kisebb-nagyobb DLC lát majd napvilágot a Mass Effect 3-hoz, melyben főleg multiplayer tartalmakat kapunk, de az Omega DLC-n kívül valószínűleg több egyjátékos kiegészítéseket is ki fognak adni a későbbiekben.

Ami viszont érdekesebb, hogy Aaryn Flynn leveléből az is kiderül, miszerint a csapat már dolgozik a Mass Effect széria következő epizódján, melynek kapcsán joggal merül fel bennünk a kérdés: merre tovább? A harmadik rész végén ugyanis sok kérdőjel maradt nyitva, melyeket még az Extended Cut és a Leviathan DLC sem válaszolt meg tökéletesen. Legnépszerűbb ezek közül az úgynevezett indokrinációs elmélet, melyet az alábbi videóban tökéletesen összefoglalnak:

Mindenesetre annyit a BioWare Montreal vezetője is elmondott, hogy szívesen veszik a játékosok ötleteit és tanácsait ezzel kapcsolatban, hiszen egy ekkora volumenű projekt esetében sok kérdés merülhet fel bennünk, melyekre igyekeznek választ adni a folytatásban. Ennyit Mass Effect témáról, most következzen egy érdekesebb bejelentés.

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, a BioWare nemrég hivatalosan is bejelentette a Dragon Age III készítését, tehát a Mass Effect mellett a másik nagy cím is megkapja a folytatását. Itt most ebbe nem mennék bele részletesen, aki még nem olvasta, a régebbi hírben mindent megtalál.

Ami viszont új és fontosabb információ: Aary Flynn leveléből kiderült, hogy a BioWare csapata egy teljesen új játék fejlesztésébe is belefogott, aminek semmi köze nem lesz a Mass Effect-hez vagy a Dragon Age-hez. Amennyit eddig lehet tudni erről a játékról, hogy egy kitalált univerzumban fog játszódni, valamint hogy egy teljesen új fejlesztésű, következő-generációs technológiákat használó játékmotort fejlesztenek hozzá a BioWare munkatársai.

Nos, röviden ennyi lett volna az újdonságok listája, az elkövetkezendőkben valószínűleg több információt is kapunk a Mass Effect, Dragon Age, valamint a készülő új játék kapcsán. Addig is figyeljük a híreket, valamint bízzunk a BioWare munkatársaiban, hogy ezúttal nagyobb figyelmet fordítanak a játékosok visszajelzéseire és ennek megfelelően alakítják a készülő programokat.

Azóta történt

Előzmények