BioWare: Félrevezető, ha Mass Effect 4-nek hívjuk az új részt

A BioWare közösségi menedzsere, Chris Priestly egy fórumüzenetben írta a rajongóknak, hogy félrevezető, ha a következő Mass Effect epizódra a negyedik részként hivatkozunk. Elmondása szerint még egyáltalán nem biztos, hogy folytatást készítenek a játékhoz. Egyelőre még csak annyit tudni, hogy nem Shepard parancsnok fog szerepelni benne, hiszen az ő története a harmadik rész végén befejeződött.

Hozzátette még, hogy a következő résznek egyáltalán nem kell a Mass Effect trilógia eseményei után, előtt, de még vele párhuzamosan sem játszódniuk, valamint az sincs kötelezően előírva, hogy az eddig megismert szereplők közül bárki is felbukkanjon majd ott. A Chris Priestly bejegyzésében elhangzottakat a BioWare Edmonton vezetője, Yanick Roy is megerősítette, elmondása szerint ha továbbra is Mass Effect 4-ként tekintünk a következő játékra, azzal azt feltételezzük, hogy bizonyos linearitás keretében fog tovább fejlődni a trilógia története, ami messze nem lesz igaz.

Érdekességképpen Yanick Roy azt is megemlítette, hogy a fentebb leírtak nem jelenti azt sem, hogy a Mass Effect trilógia végigjátszása során hozott döntéseink következményeit ne lehessen majd importálni az új epizódba. Bár a következő részben már nem Shepard parancsnokot vagy a környezetében élő, ott megismert karakterek egyikét irányítjuk, viszont az általuk véghezvitt események következményeit érzékelni fogjuk majd ott is.

Viszont ez picit ellentmondásnak hangzik, hiszen amennyiben a Mass Effect trilógia során történt események kihatásai szerepelnek majd a negyedik részben is, akkor már eleve nem lehet előzményről beszélni. Yanick Roy szerint legjobban ahhoz hasonlít a dolog, amikor egy első világháború ideje alatt játszódó trilógia folytatásában immár a második világháború eseményei zajlanak, de nem azok főszereplésével, akiket az előző részekben irányítottunk. Mégis, az akkor hozott döntéseinknek kihatásai vannak az új rész eseményeire is.

A Mass Effect következő epizódjában hasonló lesz a felállás: a trilógia során hozott döntéseink következményei felismerhetőek lesznek benne, de egyáltalán nem folytatásként kell gondolnunk rá. Yanick Roy azt is elmondta, hogy maga az univerzum olyan széles körű, hogy nincsenek egyetlen kijelölt útvonalhoz kötve, amikor egy új történetet akarnak létrehozni. Ami valódi Mass Effect játékká teszi majd a játékot, az az ott megismert idegen fajok, technológiák és ismeretek szerepeltetése, ezeket biztosan viszontlátjuk majd a következő részben is.

Végezetül annyit mondott, hogy a következő Mass Effect játékról majd csak évek múlva fognak érdemben beszélni, addig is arra kér bennünket, ne ragadjunk le abban a hitben, hogy egy folytatás készül a játékhoz.

Azóta történt

Előzmények