Mass Effect 3: Megkönnyeztet majd az új DLC

A BioWare Edmonton munkatársait gőzerővel ráállították a Mass Effect 3 következő, történetet kibővítő DLC-jének elkészítésére. A munkálatokban nem kevesebb, mint nyolc író segédkezik, a csomag tervezője bejelentette, hogy mindenkit mozgósítottak, aki csak él és mozog. Egy hatalmas kiegészítést szeretnének, komor hangulattal és olyan zenei aláfestéssel, amitől garantáltan könnyekig meg fogunk hatódni játék közben. Az Omega esetében is azt mondták, hogy az eddigi legnagyobb bővítmény lesz, ezek szerint a következő Mass Effect 3 DLC még ennél is többet fog tartalmazni.

Jos Hendriks, a Mass Effect 3-hoz készülő DLC csomagok rendezője írta a hivatalos fórumon, hogy a BioWare Edmonton stúdiójában minden történetírót ráállították a készülő bővítményre, ami nyolc főt jelent. Visszatér továbbá Sam Hulick zeneszerző is, aki a Leviathan és Omega munkálataiban nem vett részt, de az új DLC muzsikáit már neki köszönhetjük. Elmondása alapján a zenéket főleg zongorai aláfestéssel készíti, a kész melódiák nagy eséllyel csalnak majd könnyeket a játékosok szemébe.

A Joker szinkronhangját adó Seth Green is visszatér, így valószínűleg kiemelt szerep fog jutni a Normandia pilótájának az új DLC-ben (Joker & E.D.I. románc esetleg?). Mivel a játék történetében nagy hangsúlyt fektettek az ember-gép kapcsolatra, így nem elképzelhetetlen a dolog. Rajta kívül a Kaiden Alenko hangját adó Raphael Sbarge is újra munkába állt, így valószínűleg ezúttal a Normandia legénységével együtt fogunk küldetésre indulni, nem mint az Omega esetében, ahol Shepard-on kívül más nem indult bevetésre.

A zeneszerzők közül ketten, Sascha Dikiciyan és Cris Velasco is nyilatkozott, előbbi elmondása szerint sokkal több muzsikát kell komponálniuk ezúttal, mint amennyi egy átlagos DLC-ben lenni szokott. Az eddig megjelent DLC csomagok fájljaiból kibányászott információkat alapul véve - melyekből annak idején a Leviathan és Omega kiegészítőkkel kapcsolatos értesülések is származtak -, az új Mass Effect 3 bővítmény cselekményének színhelye ezúttal a Citadella lesz.

Természetesen a kiegészítőről eddig még hivatalos információ nem látott napvilágot, így mindössze a fentebb felsorolt adatok alapján következtethetünk. Mindazonáltal az tény, hogy már az Omega esetében is szűk keresztmetszetet jelentett az XBOX Live 2 GB-os mérethatára, így ha tényleg több tartalmat akarnak beletenni az új DLC-be, hatékony tömörítési eljárásra lesz szükségük.

Azóta történt

Előzmények