ME3 Omega DLC: Eredetileg kisebbre tervezték

Mától kapható a Mass Effect 3: Omega DLC, ami az eddig elkészült legnagyobb kiegészítés lett a játékhoz, közel 4 órányi extra játékidővel és majdnem 2 GB terjedelemmel. A játék producere, Fabrice Condominas egy Polygon oldalnak adott interjújában elmondta, hogy véletlenül sikerült ilyen nagyra az Omega DLC, eredetileg nem ekkorának szánták az új bővítményt.

Az új kiegészítés mintegy négy órányi extra játékidővel bővíti ki a Mass Effect 3 egyszemélyes történetét, melyben Aria T'Loak oldalán harcolunk Omega visszaszerzéséért a Cerberus ellen (Az internetre azóta felkerült végigjátszás szerint 3 óra alatt is teljesíthető). És bár eredetileg ennél kisebbre tervezték, a fejlesztők szerették volna minél jobban megismertetni a játékosokkal Aria és az Omega állomás történetét, nem beszélve Nyreen Kandros-ról, aki az első női Turián karakter a játékban és évek óta ismeri Ariát. Ezért aztán kicsit nagyobbra sikerült a DLC, mint eredetileg tervezték.

Fabrice Condominas elmondása szerint a fejlesztés harmadánál kezdték el összerakni a történetet, és akkor vették észre, hogy egy rakás morális döntést is bele kell szőniük a sztoriba. Fel sem merült bennük, mennyi időbe fog ez telni, hiszen manapság ritkaságszámba megy, hogy egy fejlesztő ekkora szabadságot kapjon, mint az Omega esetén. Mindössze egyetlen gátló tényező volt: a DLC-nek muszáj beleférnie a Microsoft által XBLA-n maximálisan engedélyezett 2 GB-os méretbe.

Vagyis könnyen elképzelhető, hogy még nagyobb is lett volna a végén, ha nincs limitálva a mérete. De még így is terjedelmesebbre sikerült, mint eredetileg tervezték. Az Omega DLC ára a méretéhez viszonyítva szintén vaskosabb: 1200 MS/BioWare pontot kell érte kiperkálnunk, ami 15 USD-nek felel meg. A készítők szerint a Nintendo Wii U verzión nem lesz elérhető az Omega, de még ez később lehet, hogy változni fog.

Azóta történt

  • GameStop: Virágzik a dobozos DLC-k biznisze

    Az áruházban egy részleg csak dobozos DLC-k eladásával foglalkozik, új játékok mellé a vásárlók mintegy fele meg is veszi ezeket az extra tartalmakat.

  • Mass Effect 3: Megkönnyeztet majd az új DLC

    A BioWare elmondása szerint könnyekig meg fog minket hatni az új DLC története és zenei aláfestése. Egy grandiózus bővítmény készül az edmontoni stúdióban, melyhez mindenkit mozgósítottak.

Előzmények