Küsz 2: A legenda ébredése - Resident Evil magyar módra

Sokan láttunk már zombis filmeket, melyek közül leginkább a Milla Jovovich főszereplésével készült Resident Evil (Nálunk: A Kaptár) című négy részes filmsorozatot ismerhetitek többen. De a most készülő magyar film leginkább a Haláli Hullák Hajnala című paródiához fogható.

Az alábbi videón a Küsz 2: A legenda ébredése című film előzetesét láthatjuk, ami az első magyar horrorkomédia lehet, már amennyiben sikerül hozzá szponzort találniuk a készítőknek. A film egyből a második résszel nyit, vígjátékról lévén szó ez is jelzi, hogy nem kell komolyan vennünk, tehát ne is keressen rá senki az előzményekre, mert úgysem fog találni semmit sem.

Az előzetesben egyből több ismerős magyar színészt is láthatunk, a sort Herczeg Tamás nyitja, aki mindössze pár lépést tud csak tenni a Balatonban, máris megharapja őt egy mutáns Küsz (egyéb elnevezések: sneci, lamni, mecse, ökle, bökle, fűzfahal, huszárkeszeg), és ezzel ő lesz az első magyar zombi a filmgyártás történetében.

A történet szerint a Balaton partján strandolókat mutálódott snecik kezdik el harapdálni, akik ettől megfertőződve zombivá válnak. Hamarosan befut a csajpáros is, akik Radnay Csillából és Bánfalvi Eszterből tevődnek össze, és megkezdik hadjáratukat Magyarország és az egész világ megmentéséért, nehogy a gonosz kórság kiszabadulhasson Veszprém megyéből.

A bemutató végén még láthatjuk, ahogyan a vérben úszó Mátyássy Bence és Szabó Kimmel Tamás küzd egy csapat zombi által körülvéve. A film forgatása nyáron kezdődhet el, ha kellő mennyiségű pénzt sikerül rá összegyűjteni. A filmet Galán Géza rendezi, a tervek szerint pedig felbukkan majd benne többek között Gálffi László, Kőszegi Ákos, Radnay Csilla, Bánfalvi Eszter és Holler Márta is.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon mivel sikerül kis hazánk filmiparának hozzájárulnia a horror és zombifilmek kultuszához.

Azóta történt