Jótanács: Ha keres a rendőrség, ne játssz a WoW-val!

Nemrég írtunk róla, hogy egy XBOX360 miatt bukott le egy visszaeső rabló, mert online játszott az ellopott készülékkel XBOX Live-on. Most egy hasonló eset történt egy amerikai kisvárosban, ahol a Howard megyei seriffi hivatal már régóta keresett egy Alfred Hightower nevezetű illetőt, mivel drogokkal való üzletelés miatt elfogatási parancs volt ellene kiadva. A férfi az ítélet végrehajtása elől Kanadába menekült, és sehogyan sem tudták megtalálni. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a gyanúsított szökevény megszállott World of Warcraft-rajongó. Nosza, több sem kellett a nyomozóknak, kapcsolatba léptek a Blizzarddal, és megkérték őket, hogy szolgáltassák ki nekik Alfred Hightower accountját.

Alfred Hightower taurenje egy ideig pihenni fog

"Nem kellett volna válaszolniuk és végig azt feltételeztem, hogy nem is fognak." - mondta Roberson seriff a helyi Perspective újságnak - "Három vagy négy hónap telt el azóta, hogy elküldtem a kérelmet, és már nem is foglalkoztam a dologgal, mikor megérkezett egy csomag tele értékes információkkal. Nagyon segítőkészek voltak és kedves volt tőlük, hogy ennyi adatot kiadtak."

A Blizzardtól a nyomozók megtudták a gyanúsított IP-címét, account információját, tevékenységének a listáját, az előfizetési címét, valamint a kedvenc szervere és online karaktere nevét is. Az információk alapján a nyomozók már könnyedén rátaláltak a férfi új tartózkodási helyére Kanadában. A helyi rendőrségnek sikerült elfognia a helyszínen a WoW-mániás tettest, aki most egy kanadai cellában csücsülve várja a január 5-i hazaszállítását, közben valószínűleg ezerszer is megbánva, hogy nem tudott ellenállni játékszenvedélyének.

Azóta történt

Előzmények