Jön az új Flappy Bird játék, máris botrány van kialakulóban körülötte

Elvileg elsőként egy böngészős verzió érkezik idén ősszel, jövő év elején pedig Android és iOS rendszerekre is megkapjuk a játékot.

Hirdetés

Tíz évvel ezelőtt robbant be a köztudatba Dong Nguyen által összedobott Flappy Bird című játék amely viharos gyorsasággal lett népszerű, több mint 50 milliós letöltéssel az év egyik legnépszerűbb alkotása lett. Az összelopkodott projekt lényegében milliomossá tette a készítőt, aki viszont ugyanilyen gyorsasággal tüntette el mindenhonnan a programot alig pár hét után (Állítólag tönkretette az életét a hirtelen jött siker) A későbbiek során számos klón született az ötletből, aztán végül szinte mindenki elfelejtette a projektet az évek során, most viszont úgy tűnik, hogy valakik újra elővették a játékot. Az elmúlt héten jött a hír, hogy a Flappy Bird Foundation névre keresztelt csoport megszerezte a jogokat és egy új ingyenes Flappy Bird-öt dobnak piacra amiben rengeteg újdonság várható, új módokkal, sőt még egy 100 fős multiplayer mód is várható hozzá. Lentebb a bemutatkozó előzetest láthatjátok, a megjelenés valamikor idén ősszel várható, elsőként a böngészős kiadás debütál, jövő év elején jön az Android és iOS rendszerekre szánt változat, később viszont más platformokra is ellátogathat a program.

A fentiek még egy átlagos videojátékos hírnek is elmennének manapság, azonban az érdekességek csak most kezdődnek. Nem sokkal az eredeti bejelentés után érkezett a hír, hogy az eredeti készítő semmilyen kapcsolatban nincs fejlesztőkkel, ő nem adott el semmit, lényegében a csoport mögött álló Gametech Holdings LLC lefoglalta a bíróságon a védjegyet inaktivitás miatt. Nguyen bejegyzésében azt is írja hogy nem támogatja a cryptót, ami azért érdekes, mert a Gametech úgy tűnik, hogy erre próbálja meg majd használni az új Flappy Bird-öt. A készítők egyelőre nem válaszoltak a vádakra.