Gabe Newell: Az XBOX Live egy kisiklott vonat

Gabe Newell egy PC Gamer-nek adott interjújában elmondta, hogy a sok hiba közül, melyeket a Valve eddig elkövetett, kétségtelenül az volt az egyik legnagyobb, amikor bíztak abban, hogy a Microsoft az évek során majd fejleszteni fogja az XBOX Live lehetőségeit.

Pedig ha ez megváltozna, akkor ingyenes tartalmakat is lehetne biztosítani például a Left 4 Dead 2-höz, valamint akik XBOX360 tulajdonosként várnak az újabb Team Fortress 2 javításokra, azoknak sem kellene imádkozniuk, hogy a Microsoft először engedélyezze azokat, hogy fel lehessen tenni a Live rendszerébe.

„Úgy gondoltuk, hogy jön majd valami változás, mert rájöttünk hogy ez az állapot tarthatatlan. Igen, értjük hogy most ezek a szabályok, de ez jelenleg egy kisiklott vonat, és ennek meg kell változnia." - mondta Gabe Newell az interjúban, majd hozzátette, hogy pont emiatt örülnek nagyon a PlayStation 3 nyújtotta lehetőségeknek.

"Ezúttal olyan módon oldjuk meg a problémát, hogy inkább a vásárlóink számára működjenek a dolgok, minthogy egy olyan feltételezett lehetőség felbukkanására várjunk, ami később esetleg engedélyezni fogja a számunkra, hogy megjavítsuk az esetleges hibákat."

Az XBOX Live a PlayStation Network-höz képest egy nagyon zárt hálózat, ami csak limitált mennyiségben engedélyezi az ingyenes tartalmak közzétételét. Ezért történt meg az is, hogy a Rockstar 800 MS pontért adta ki a Red Dead Redemption új DLC-jét, ami voltaképpen a Free Roam Pack ingyenes tartalmainak egy picit kibővített változata volt. De nem lehetett több ingyenes tartalmat feltenniük.

Azóta történt

Előzmények