A Valve maga akarja elkészíteni a Half-Life mozifilmet

Gabe Newell egy PC Gamer-nek adott interjúban elmondta, hogy hollywoodi filmesek már régóta szaglásznak a Valve háza táján, egy esetleges Half-Life film jogai után érdeklődve, de a történetek, melyekről az új mozik szóltak volna, a lehető legrosszabbak voltak kitalálva.

Elmondása szerint - mivel maga is nagy World of Warcraft-rajongó -, sokkal inkább a Blizzard készíthetné el a filmet, mint akárki más. Szereti Sam Raimi-t, odavan az Evil Dead című filmjéért, amióta kijött, de mégis inkább azt szeretné látni, hogy a Half-Life mozit a WoW megalkotói hozzák tető alá.

Később végül arra a következtetésre jutott, hogy a legjobb dolog mégis csak az lenne, ha saját maguk készítenék el a filmet. Ez, bár így elsőre képtelenségnek hangzik, de Gabe Newell szerint megvan bennük a kellő tehetség, ahogyan ezt nemrég egy Team Fortress 2-höz készített kisfilm, a "Meet the Spy" kapcsán már megtapasztalhatta a nagyérdemű.

Az említett Team Forterss 2 kisfilm, a "Meet the Spy" megtekinthető itt:

Gabe Newell és csapata tehát rajta van az ügyön, jelenleg azt vizsgálják, hogy lehetséges-e a stúdiónak, hogy mozifilmet készíthessen a Half-Life sorozat alapján. Vajon az egész estés film kárpótolja a Half-Life 3-ra váró játékosokat? Nos, ez majd a film minősége alapján fog eldőlni. Drukkoljunk!

Azóta történt

Előzmények