A Valve szeretné, ha XBOX360-ra is lenne Steam

A Valve főnöke, Gabe Newell pár éve még azt nyilatkozta, hogy a PlayStation 3 nehéz programozhatósága miatt egyáltalán nem áll szándékukban játékokat kiadni rá. A Sony is jobban tenné, ha figyelne a játékfejlesztők és a vásárlók igényeire, és az alapján gondolná át az egészet újra, és kezdené el ismét az elejétől a fejlesztést.

Mára ez a véleménye gyökeresen megváltozott, hiszen az idei E3-on bemutatták a Portal 2 PS3 verzióját, ami a Steamworks rendszerre fog épülni. A Sony engedélyezte, hogy a Steam rendszerén keresztül töltsék le a frissítéseket, illetve a különféle DLC-ket az azt használó programok, valamint a fejlesztők saját maguk készíthetik el programjaikhoz a frissítéseket, illetve a különféle modifikációkat.

A Gamescom-on a Valve egyik embere, Erik Johnson mondta el, egy CVG-nek adott interjújában, hogy szívesen megpróbálnák implementálni a Steam rendszerét XBOX360-ra is, azonban kérdéses, hogy engedélyt kapnak-e rá, ugyanis a Microsoftnál minden egyes játékhoz kiadott patch-nek különféle ellenőrzési folyamatokon kell végigmennie, nehogy veszélyeztessék az Xbox Live! belső rendszerének integritását.

A Valve mindazonáltal reméli, hogy a Microsoft enged egy picit a szoros szabályokon, és engedélyezi a Steamworks használatát XBOX360-on is. Bár valószínű, hogy ugyanúgy fog Gabe Newell csapata is járni, mint a Final Fantasy XIV-et fejlesztő Square Enix, akik ugyanezen okok miatt voltak kénytelenek befejezni legújabb MMORPG játékuk XBOX360-as verziójának fejlesztését.

Az még kérdéses, hogy amennyiben Gabe Newell berág a Microsoftra is - mint anno a Sony-ra -, akkor vajon a Half-Life 3 PS3-exkluzív játék lesz-e, ha egyszer majd megjelenik?

Azóta történt

Előzmények