Steam Wallet: Takarékpersely Valve-módra

A Valve egy új fizetési metódust kíván bevezetni a Steam rendszerében, melynek a béta verziója már kipróbálható. A Steam Wallet lényege az, hogy ezentúl lehetőségünk lesz amolyan malacpersely mintájára kisebb összegeket (5 és 100 Euró között) befizetni a virtuális bankszámlánkra, és később ezt az összeget felhasználva vásárolni.

Ez a lehetőség főleg a kevesebb pénzzel rendelkezők számára lehet jó, hogy apránként összegyűjthessék a pénzt játékokra. De hogy ez miért is jobb? Mármint hogy egyszerre 10 Eurót betenni a virtuális számlánkra, mint megvenni egy játékot mondjuk 7,99 Euróért? Esetleg a Valve plusz bevételt remél ettől, hogy a maradék összegeket majd talán olyasmire költik el a játékosok, amit normális esetben amúgy nem vettek volna meg?

Habár biztos választ nem tudunk, de egy elképzelés nagyon is valószínű: nagy esély van rá, hogy a BioWare és a Microsoft példáját követve most a Valve is olyan feltöltőkártyák értékesítését kívánja megkezdeni, melyek segítségével azok a fiatalabb játékosok is vásárolhatnak Steam-en keresztül játékokat, akiknek még nincs bankkártyájuk.

Akármi is legyen a valódi oka az új rendszer bevezetésének, a hivatalos fórumon már most nagy a kétség az online bankfiók védelmét illetően. Sokan kérdezik, hogy miképpen kíván védekezni a Valve a Steam accountokon tárolt pénz ellopása ellen? Ugyanis a tolvajoknak lehetőségük lesz arra, hogy a pénzből egy másik account számára vegyenek játékokat (Ajándék játék vásárlása).

Érdekes dolgok ezek, remélhetőleg előbb-utóbb mindenre választ kapunk. Addig is érdekelne a ti véleményetek is, hogy szerintetek megéri-e egy account-on virtuális pénzt (Vagy pontokat) gyűjteni, vagy jobb rendes áron vásárolni bankkártya segítségével?

Azóta történt

Előzmények