Cyberpunk 2077 - Többnyelvű NPC karakterek

Körülbelül két hónapja mutattuk be a CD Project RED vadiúj készülő szerepjátékát, mely a Cyberpunk 2077 címet viseli. A sandbox játékban egy speciális osztag tagjaként kell majd azokat a kibernetikusan felerősített pszichopata bűnözőket üldöznünk, akik a Braindance függőségüket nem tudják kezelni.

A készítők most egy olyan érdekes ötlettel álltak elő, miszerint a játékba található különböző NPC-k mind-mind saját nyelvet fognak beszélni. Ez ugye nehézségeket okozna a játékosoknak, viszont erre is kitaláltak egy megoldást, méghozzá azt, hogy egy univerzális fordítógép segítségével tudjuk majd megérteni ezeket a nem játékos karaktereket.

Egy, a dubscore.pl-nek adott interjújában a  CD Projekt RED dialógus tervezője Sebastian Stepien azt mondta, hogy nem történt még konkrét döntés az ötlettel kapcsolatban, de gondolkodnak a rendszer bevezethetőségén.

"Az az ötletünk, hogy mindent eredeti nyelven rögzítünk.Például ha vannak a játékban Mexikóiak, akkor ők ugye szlenggel beszélnek. Vagyis mexikói színészre van szükségünk. Aztán, a játékos kipróbál egy fordító implantátumot, ami a szinttől függően hol jobb, hol rosszabb fordítást ad nekünk."

Minden bizonnyal ezzel a mechanikával színesíteni tudják majd a készítők a játékot, várjuk a jövőben az erről szóló információkat. A játék megjelenési ideje és a célplatfomok nem ismertek, vélhetőleg 2015-ben játszhatunk vele leghamarabb.

Azóta történt

Előzmények