Catalyst 14.1 Beta: DirectX 11.2 és Mantle-támogatással

A Guru3D oldal osztotta meg azokat a képeket, melyeket egy kínai website tett közzé nemrég. A felvételeken az AMD új Catalyst 14.1 béta meghajtóprogramjának információi láthatók, melyeken többek között Mantle API, TrueAudio, Linux és DirectX 11.2-támogatás, valamint a 4K és Crossfire rendszereknél használt frame pacing eljárás fejlesztése látható.

A forrásoldalon megtaláljátok a kikerült képeket, melyeken jól látszódnak az információk. Legérdekesebb kétségtelenül a Mantle API támogatása, amit a Battlefield 4 játékosok már valószínűleg tűkön ülve várnak. A kikerült képek tanulsága szerint a Catalyst 14.1 Beta meghajtó fogja tartalmazni a Mantle API támogatását, ami valamikor az első negyedévben jelenik meg.

Ahogy azt már korábban megírtuk, az AMD elmondása szerint a Battlefield 4-hez még január folyamán várható a Mantle patch, vagyis akkor az új meghajtónak is valamikor az idő tájt kell érkeznie. Szintén ez aktiválja majd a DirectX 11.2-támogatást a Radeon R9 2xx, R7 2xx és HD 7xxx sorozatú kártyákon, melyek így válnak teljesen Windows 8.1-kompatibilissé.

Azóta történt

Előzmények