Battlefield 4: Nem akarják elidegeníteni a rajongókat

Habár a Battlefield 4 című játék kétségtelenül tartalmaz újításokat, a DICE elmondása szerint tartózkodtak a szignifikáns eltérések, valamint az új, őrült ötletek és változások bevezetésétől, mégpedig azért, hogy ne idegenítsék el a régi játékosokat sem. Ezt a cég ügyvezetője, Patrick Bach mondta el a VG247 oldalnak.

Állítása szerint a Battlefield 4-et ezúttal nincs értelme összehasonlítani a Call of Duty: Ghosts-szal, ugyanis a kettő nagyon különbözik egymástól.

- "Az egész ízlés kérdése. Vannak hasonlóságok, de persze az ember azt szeretné, ha az övé lenne a legsikeresebb lövöldözős játék. Ugyanakkor úgy érezzük, hogy a játékosoknak eltérő az ízlésük, így számukra más és más játék lesz nyerő. Akár a filmeknél, vacsoráknál, stb. Nincs olyan dolog, ami végérvényesen a legjobb lenne. Számunkra arról szól az egész, hogy a legjobb Battlefield játékot hozzuk el, amit valaha is készítettünk. Hűnek kell maradnunk az alapvető értékekhez, mindahhoz, amiről úgy hisszük, hogy a legjobbak a franchise számára. A Battlefield 3 esetében magasra tettük a lécet, és tudjuk, hogy azt nehéz lesz felülmúlni, főleg, mivel azt nagyon hosszú ideig készítettük," - mondta Patrick Bach.

Végül azt is elmondta, hogy a Battlefield 4 igazi újításait nem a bemutató videókból és képekből fogjuk megtapasztalni, hanem játék közben. Amint megfogjuk az egeret - vagy kontrollert -, egyből érezni fogjuk a játék hangulatát. Bár volt több ötletük, melyeket szerettek volna bevezetni a játékba, végül elvetették őket, mert nem szeretnék, ha a játékosok elidegenednének az őrült funkciók és változtatások miatt.

A Battlefield 4 megjelenése nálunk november elsején várható PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra. A PS4 kiadás november 29-én, míg az XBOX One változat november 21-től vásárolható meg Európában.

Azóta történt

Előzmények