DICE: A béta nem a legújabb verziót tartalmazza

Megszaporodtak a játékosok negatív visszajelzései a Battlefield 4 bétájával kapcsolatban, ám a készítők elmondása szerint nincs igazuk a kritikusoknak. A DICE producere, Patrick Bach egy GamesIndustry oldalnak adott interjújában elmondta, hogy a Battlefield 4 béta fázisa egy nagyon fontos időszak, aminek célja a Diablo III és GTA 5 játékok fiaskóihoz hasonló kellemetlenségek elkerülése. Mindazonáltal a játékosok kritikája nem megalapozott, elvégre ők még egy sokkal régebbi verziót próbálgatnak.

Patrick Bach azt is hozzátette, hogy a béta-teszt első órája alatt sokkal több játéktesztet hajtottak végre a felhasználók, mint az egész projekt során eddig összesen. Óriási mennyiségű visszajelzést kaptak a játékosoktól, melyek alapján a végleges játék megjelenéséig elvégzik a szükséges javításokat és optimalizációt.

Elmondása szerint a legtöbb panasz olyasmikről szól, melyet azóta már a naprakész verzióban kijavítottak. Tisztában vannak azzal, hogy a játékosok egy két-három hónappal ezelőtti kiadást tesztelnek és ez alapján küldik visszajelzéseiket, ezért minden beérkezett panaszt ki kell vizsgálniuk, hogy kijavították-e már az ott jelzett hibát.

A DICE szeretné elkerülni, hogy a Battlefield 4 megjelenésének első napján gondok legyenek a programmal, ahogyan az volt a GTA 5 és Diablo III esetében is. Patrick Bach azt is hozzátette, hogy a béta tesztben résztvevő játékosok visszajelzései alapján végzik el a hibajavításokat, ezért a végleges változat annál lényegesen jobb, kiforrottabb és zökkenőmentesebb lesz.

Aki kíváncsi a teljes interjúra, az elolvashatja a fentebb linkelt hírben. A Battlefield 4 megjelenése nálunk november elsején várható PC-re, PS3-ra és XBOX360-ra. A PS4 kiadás november 29-én, míg az XBOX One változat november 21-től vásárolható meg Európában.

Azóta történt

Előzmények