A Microsoft gondol a PC tulajdonosokra is

A Microsoft Game Studios részlegének egyik vezetője, Dave Luehmann egy VG247-nek adott interjújában elmondta, hogy a cég már jelenleg is legalább egy olyan játékon dolgozik, ami a Games for Windows rendszerére fog épülni.

Állítása szerint azonban még számtalan bejelentésre váró project van a Microsoft tarsolyában, melyek elsősorban a személyi számítógépüket játékra is használó embereket fogja ismét processzor és/vagy videokártya cserére buzdítani. Elmondása szerint ennek az irányvonalnak az egyik első lépése volt a PC-exkluzív Age of Empires Online, valamint a Microsoft Flight bejelentése. De ide sorolhatjuk még a Fable III PC változatának elkészítését is.

A Gamescom-on a Microsoft részletesen is felvázolta új stratégiáját, melynek a lényege a Games for Windows - LIVE rendszerre épülő játékok számának növelése. Dave Luehmann elmondta, hogy ezeket a bejelentéseket a következő 24 hónapon keresztül újabbak fogják követni, a Microsoft ugyanis változatlanul úgy tekint ezután is a PC-re, mint játékplatformra.

Azóta történt

Előzmények