A 3D Realms tovább él

A 3D Realms élt, él és élni fog, hogy a közismert frázissal éljek, legalábbis ez derül ki a nemrégiben kiadott sajtóanyagból. A stúdió bezárásának híre a Duke Nukem Forever leállításával reppent fel, melyből azóta számtalan anyag szivárgott a világhálóra, úgy mint képek, látványtervek, videó és nagyon sok információ. Innentől kezdve a szálak is picit összekavarodtak, hiszen a Take Two nem nézte jó szemmel a napvilágra kerülő anyagokat és beperelte a fejlesztőket, mivel a kiadási jogok a Take Two-nál vannak.

Miután eltemettük a játékot és vele együtt a 3D Realms-et is, jött a reakció, hogy ők nem zártak be és nem is fognak, bár a DNF-hez kapcsolódó munkatársakat elbocsájtották, és ezzel leállt a fejlesztés, más munkákon tovább dolgoznak, és több kis csapattal közös munkákat fognak végezni. Feltehetőleg így Duke-tól se kell véglegesen elköszönni.

A vádaskodások és perek viszont folynak tovább, hisz a Take Two állítása szerint sok pénzel tartozik nekik a stúdió, míg a másik fél szerint mindössze 2.5 millió dollárt kaptak 2008 júliusa után a kiadótól, miközben ők 20 milliót fordítottak a játék fejlesztésére. Az ügy szövevényes és valószínűleg ezzel még nincs vége. Mindenesetre röpke pár évtized és a Duke Nukem Forever akár el is készülhet.

Azóta történt

Előzmények