2018. április 23., hétfő

Gyorskeresés

Table Top Racing teszt (Xbox One)

A Playrise Digital megmutatja, hogy egy könnyed témát is fel lehet dolgozni profi módon. Kisautók, amik a nagyokkal is versenyre kelhetnek.

Hirdet​é​s

Asztal tetején száguldunk

Játékautókkal „ember méretű” pályákon száguldozni mindig is nagyon szórakoztató és népszerű válfaja volt a videojátékoknak. Idősebb gamerek bizonyára sokat tudnának sztorizgatni, ha olyan címek kerülnek elő egy beszélgetésben, mint a Micro Machines vagy a Re-Volt. Sajnos az iparágban tapasztalható modern trendek (a nagy kiadók kockázatkerülése és a független fejlesztők korlátozott anyagi lehetőségei) sokszor gátját képezik annak, hogy ez a közkedvelt stílus csúcsminőségben virágozhasson a jelenlegi konzolokon. Szerencsére nem mindenki nyugszik ebbe bele.

Table Top Racing Xbox One

A brit Playrise Digital csapata egykori Bizarre Creations és Psygnosis tagokból verbuválódott, így igazi profinak számít a versenyes játékokat tekintve, olyan címek tapasztalataival, mint a PGR vagy a Wipeout sorozat. Egy ideje (egész pontosan 2013 óta) már csinosítgatják Table Top Racing című játékukat, ami most végre Xbox One-ra is megérkezett. A csúszásnak technikai (a Microsoft konzoljából nehezebb volt kicsavarni ugyanazt a teljesítményt) és logisztikai okai is voltak, cserébe viszont az Xbox játékosok egy csomagban kapják meg az összes DLC-t, így a közösség nincs szétdarabolva: mindenki minden autóval és pályával rendelkezik.

A Table Top Racing: World Tour a műfaj hagyományait követi. Jópofa kisautóinkkal asztalok tetején versenyezhetünk többféle (összesen 8) környezetben. Van ebben a játékban műhely, luxus jacht, szusi étterem, egyiptomi ásatás, játékszoba és más helyszínek. Minden környezetben négy útvonal lehetséges, ez így összesen 32 pályát jelent, és van 16, valódi sportautóról mintázott járgány, amikkel ringbe szállhatunk. Hogy a mintát megtartsuk, a többjátékos mód 8 főt támogat – itt viszont érheti némi kritika a produkciót, mert a műfaj többi tagjától eltérően az osztott képernyős mód sajnos kimaradt. Mások ellen kizárólag online játszhatunk.

Table Top Racing Xbox One

A játék sava-borsa az egyjátékos karrier mód, ami meglepően hosszúra és tartalmasra sikerült. Különböző eseményekben vehetünk részt, a sorozatok végén pedig egy-egy bajnokság vár bennünket. Az események teljesítéséhez elég egyetlen csillagot szerezni, vagyis az első háromban benne lenni, vagy a feltételek legalacsonyabbikát teljesíteni. A változatosságra aztán nem lehet panasz: a hagyományos power-up gyűjtögetős, fegyveres versenyek mellett van normál futam, időmérő, drift, kiütéses verseny és többféle speciális kihívás, mint például előzgetős vagy ellenőrző pontos feladat. Szinte soha nem jön kétszer egymás után ugyanolyan esemény vagy pálya, így mindig kapunk valami friss élményt. Maga a karrier pedig órákban mérve is nagyon hosszú, ráadásul a nehézség is többnyire rendben van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Clicker Heroes teszt (Xbox One)

  Megtörtént a szinte elképzelhetetlen. Kaptunk egy szerepjátékot, amiben nem kell csinálni semmit. Van ennek értelme egy konzolon?

Előzmények

 • Stardust Galaxy Warriors teszt (Xbox One)

  Amikor a galaxis bajban van, négy szuperhős menti meg a jövőt, természetesen úgy, hogy mindent szétlőnek, ami útjukba kerül.

 • ABZÛ teszt (Xbox One)

  Hamarosan dobozos formában is megjelenik Matt Nava, a Journey rendezőjének legújabb játéka. A víz alatti kaland rövid, de annál hangulatosabb szórakozást nyújt.

 • Table Top Racing World Tour teszt (PC, PS4)

  Nincs is jobb annál, mint mikor az utolsó körben a haverunk hátsójába eresztünk egy rakétát és ezzel elsőként repesztünk át a célvonalon. Öveket becsatolni!

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.