Hirdetés

Games With Gold játékok novemberben

Sherlock Holmes sem tudta volna kinyomozni, milyen játékokat kapnak az Xbox Live Gold előfizetők novemberben. Nézzük az év utolsó előtti kínálatát.

Sherlock Holmes és The Final Station

Lassan, de biztosan haladunk az év vége felé, az Xbox Live Gold előfizetők pedig bizonyára sokat tudnának mesélni a „Játékok Golddal" program csúcsairól és mélységeiről, már ami az ajándék játékok minőségét és fogadtatását illeti. 2019 novembere nem a legjobb, de nem is a legrosszabb hónap ebben az esztendőben. A „húzócím" egyértelműen a Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter, amely egész hónapban elérhető az Xbox One tulajok számára.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter Xbox One

A nyomozós játékok veterán csapata, a Frogwares 2016-os kalandjátéka a legendás brit magánnyomozó mindeddig utolsó, tehát legfrissebb videojátékos története, és a sorozatra jellemző játékmenetet viszi tovább, ami sokkal inkább a nyomozás, a nyomok összegyűjtése és a mellékszereplőkkel való beszélgetésből áll, semmint harcból vagy menekülésből (amikből azért továbbra is akad bőven). Ebben a részben több a természetfeletti elem, London kerületei szabadon felfedezhetők, maga Holmes pedig egy minden korábbinál veszélyesebb ügybe csöppen. A kalandjátékok kedvelőinek mindenképp ajánlott darab.

Hirdetés

Mi történik akkor, ha vége a világnak, a túlélés záloga pedig mindössze egy vonat, amely vég nélkül járja a kipusztult vidéket? Ez az alapfelvetése a The Final Station című játéknak, amely eredetileg – szintén – 2016-ban jelent meg Xbox One-ra. Segítünk a túlélőknek eljutni a céljukhoz, vagy sorsukra hagyjuk őket? Előbb-utóbb eljutunk a végállomásra.

The Final Station Xbox One

A játék célja, hogy vonatunkkal, és túlélő barátainkkal minél messzebb jussunk a vidéken. Ehhez a szerelvényt üzemben kell tartani, és időnként meg kell állni további alapanyagokat és erőforrásokat keresni. A fertőzöttek (vagy zombik, kinek hogy tetszik) pedig készen állnak, hogy ilyenkor az életünkre törjenek, és megtizedeljék a csapatot. Az utánpótlás és a lőszer korlátozott, a felvett túlélők viszont bónuszokat (és további terhet) jelentenek, így jól meg kell gondolnunk, kit engedünk fel a vonatra. A Do My Best játéka egy igazi, pixelgrafikás indie cucc, ennek megfelelően tessék kezelni – november 16-tól.

Star Wars: Jedi Starfighter és Joy Ride Turbo

Xbox 360-on a kisebb, jóval kisebb játékoké a főszerep, kezdve a novembert rögtön egy eredeti Xbox játékkal, aminek van egy nagy előnye és hátránya: minden ilyen cím Xbox One X támogatással rendelkezik, S konzolon 4x, X-en 16x nagyobb felbontásban futnak, mint eredetileg, úgyhogy látványra még ma is többnyire megállják a helyüket. Ezek a játékok ugyanakkor nem támogatják az Xbox Live Achievementeket, így ezekről november első retró játékánál le kell mondanunk.

Star Wars: Jedi Starfighter Xbox

Mégis érdemes lehet odafigyelni, mert a Star Wars: Jedi Starfighter nem számított rossz játéknak a maga korában (2002-ben). A II. Rész, illetve a geonózisi csata előtt játszódó program elsősorban az űrcsatákra koncentrál. Többféle űrhajót vezethetünk, a küldetések pedig a baráti hajók védelme és az ellenség likvidálása körül bonyolódnak, bónusz objektívákkal. Egyszerű, és mai szemmel kopottas játék, de a Csillagok Háborúja hangulat miatt érdemes lehet kipróbálni.

Az előző generáció utolsó éveiben nagy újdonságnak, és a Microsoft számára igen fontosnak számítottak az Xbox Live Avatarok, a kis figuráink, akikre mindenféle extrát aggathattunk, többnyire pénzért. Az Avatar támogatás akkoriban jól indult, több olyan játék is megjelent, amelynek főszereplői saját karaktereink voltak. Ilyen alkotás a Joy Ride Turbo is, amely versenyautók volánja mögé ülteti a kis virtuális emberkéket.

Joy Ride Turbo Xbox 360

Bár az eredeti játék egy szörnyű Kinect cím volt, a Turbo szerencsére elfelejtette a kamerás kiegészítőt, és hagyományos autóversenyként vitézkedett 2012-ben. Többféle helyszínen gurulhatunk és trükközhetünk, számos járgány nyitható meg, a normál versenyek mellett a nyitott világban is szabadon közlekedhetünk, kincseket kereshetünk, csillagokat gyűjthetünk, és többféle aktivitásban is részt vehetünk. Gyerekes külseje ellenére a Joy Ride Turbo egészen igényes játék, jól néz ki, stabilan fut, és természetesen Xbox One konzolokkal is kompatibilis. Akinek eddig kimaradt, és van gyerek a családban, annak mindenképp érdemes letölteni, néhány órányi szórakozás simán van benne.

dreampage

Azóta történt

 • Games With Gold játékok decemberben

  Egy kiváló és három, jobbára felejthető játékkal zárja a 2019-es Games With Gold programot a Microsoft. Elsősorban dinoszauruszok üvöltésének örülhetünk.

Előzmények

 • Games With Gold játékok októberben

  Az év tizedik hónapjának ajándék címei érdekes módon a gyerekes kalandok és a véres gyilkolás között próbálnak meg egyensúlyozni, négy, finoman szólva is véleményes alkotással.

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Bérgyilkosok, idegen invázió és japán harcosok fémjelzik az idei ősz első hónapját az Xbox Live Gold előfizetők számára. Befutottak a szeptemberi ingyenes játékok.

 • Games With Gold játékok augusztusban

  Nem lehet egy szavunk se, a Microsoft remek kínálattal zárja a nyári szezont, már ami a Games With Gold címeket illeti. Négy, letöltésre érdemes játékot kapunk.