Games With Gold játékok novemberben

Sherlock Holmes sem tudta volna kinyomozni, milyen játékokat kapnak az Xbox Live Gold előfizetők novemberben. Nézzük az év utolsó előtti kínálatát.

Hirdetés

Sherlock Holmes és The Final Station

Lassan, de biztosan haladunk az év vége felé, az Xbox Live Gold előfizetők pedig bizonyára sokat tudnának mesélni a „Játékok Golddal" program csúcsairól és mélységeiről, már ami az ajándék játékok minőségét és fogadtatását illeti. 2019 novembere nem a legjobb, de nem is a legrosszabb hónap ebben az esztendőben. A „húzócím" egyértelműen a Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter, amely egész hónapban elérhető az Xbox One tulajok számára.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter Xbox One

A nyomozós játékok veterán csapata, a Frogwares 2016-os kalandjátéka a legendás brit magánnyomozó mindeddig utolsó, tehát legfrissebb videojátékos története, és a sorozatra jellemző játékmenetet viszi tovább, ami sokkal inkább a nyomozás, a nyomok összegyűjtése és a mellékszereplőkkel való beszélgetésből áll, semmint harcból vagy menekülésből (amikből azért továbbra is akad bőven). Ebben a részben több a természetfeletti elem, London kerületei szabadon felfedezhetők, maga Holmes pedig egy minden korábbinál veszélyesebb ügybe csöppen. A kalandjátékok kedvelőinek mindenképp ajánlott darab.

Mi történik akkor, ha vége a világnak, a túlélés záloga pedig mindössze egy vonat, amely vég nélkül járja a kipusztult vidéket? Ez az alapfelvetése a The Final Station című játéknak, amely eredetileg – szintén – 2016-ban jelent meg Xbox One-ra. Segítünk a túlélőknek eljutni a céljukhoz, vagy sorsukra hagyjuk őket? Előbb-utóbb eljutunk a végállomásra.

The Final Station Xbox One

A játék célja, hogy vonatunkkal, és túlélő barátainkkal minél messzebb jussunk a vidéken. Ehhez a szerelvényt üzemben kell tartani, és időnként meg kell állni további alapanyagokat és erőforrásokat keresni. A fertőzöttek (vagy zombik, kinek hogy tetszik) pedig készen állnak, hogy ilyenkor az életünkre törjenek, és megtizedeljék a csapatot. Az utánpótlás és a lőszer korlátozott, a felvett túlélők viszont bónuszokat (és további terhet) jelentenek, így jól meg kell gondolnunk, kit engedünk fel a vonatra. A Do My Best játéka egy igazi, pixelgrafikás indie cucc, ennek megfelelően tessék kezelni – november 16-tól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Games With Gold játékok decemberben

  Egy kiváló és három, jobbára felejthető játékkal zárja a 2019-es Games With Gold programot a Microsoft. Elsősorban dinoszauruszok üvöltésének örülhetünk.

Előzmények

 • Games With Gold játékok októberben

  Az év tizedik hónapjának ajándék címei érdekes módon a gyerekes kalandok és a véres gyilkolás között próbálnak meg egyensúlyozni, négy, finoman szólva is véleményes alkotással.

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Bérgyilkosok, idegen invázió és japán harcosok fémjelzik az idei ősz első hónapját az Xbox Live Gold előfizetők számára. Befutottak a szeptemberi ingyenes játékok.

 • Games With Gold játékok augusztusban

  Nem lehet egy szavunk se, a Microsoft remek kínálattal zárja a nyári szezont, már ami a Games With Gold címeket illeti. Négy, letöltésre érdemes játékot kapunk.