Hirdetés

Games With Gold játékok decemberben

Egy kiváló és három, jobbára felejthető játékkal zárja a 2019-es Games With Gold programot a Microsoft. Elsősorban dinoszauruszok üvöltésének örülhetünk.

Hirdetés

Insane Robots és Jurassic World Evolution

Ha visszatekintünk a 2019-es évre, a Játékok Golddal program inkább mérgelődésre adott okot az Xbox Live Gold előfizetők számára. Bár akadtak remek hónapok, az Xbox Game Pass előretörésével az ingyenes játékok adagjai egyre inkább háttérbe szorultak, és ez sajnos a minőségükön és a népszerűségükön is meglátszott. Hogy mit hoz a jövő ebből a szempontból, azt szó szerint jövőre tudhatjuk meg, 2020 és az új generáció beköszöntével talán változik a jelenlegi felállás. Addig is nézzük, mit kapunk decemberben.

Insane Robots Xbox One

Elsőként egy olyan címet, amire valószínűleg senki nem számított. Nem azért, mert annyira nagy horderejű lenne, inkább mert arra se nagyon emlékeztünk, hogy létezik. Az Insane Robots egy igazán kis költségvetésű, indie kártyajáték funkcionális grafikával, amelyben egy robotlázadás élére állhatunk, hogy szintén gépesített nagyfőnökeinket eltegyük láb alól. Ehhez véletlenszerűen generált arénákban kell túlélnünk a harcokat, többféle kártyával és egyedi képességekkel. A játék egy nagyjából 15 órás egyjátékos kampányt és különböző multiplayer módokat is tartalmaz.

Sokkal érdekesebb lesz december második fele, amikor is őshüllők ordításától lesznek hangosan a Gold előfizetők szobái. A Frontier Developments (Elite, Zoo Tycoon) remekbe szabott parképítő szimulátora, a Jurassic World Evolution érkezik ingyen. Ebben a cél a filmekből ismert szigetvilágban különböző parkok felépítése és nyereséges üzemeltetése, lehetőleg a látogatók elrágása nélkül. Cégünk, az In-Gen három részlegének főnökei folyamatos küldetésekkel és részfeladatokkal látnak el, egyikük a tudomány, a többiek a biztonság és a látványosság oltárán áldoznák fel a másik kettőt. A mi feladatunk, hogy egyszerre hozzunk létre változatos, vonzó és biztonságos parkokat.

Jurassic World Evolution Xbox One

A JWE szerencsére nem csak a mozifilm sikerét igyekezett gyorsan meglovagolni, hanem egy valóban igényes, összetett, de jól játszható stratégiai játék, ami a hosszabb távú támogatásnak köszönhetően a megjelenése óta nagyon sokat javult és bővült. Fosszíliák kitermelésével újabb és újabb fajokat állíthatunk elő, de még genetikai kísérleteket is végezhetünk. A játék ráadásul látványos is: a dínókra egészen rá lehet közelíteni, minden állat élethű animációkkal mozog, úgy viselkedik, ahogy jelenlegi tudásunk alapján kell neki, így nemcsak a stratégák, de akár a fiatalok és gyerekek számára is kitűnő családi szórakozás lehet. Egyértelműen a hónap legjobb Gold játéka, csak ajánlani lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Games With Gold játékok novemberben

    Sherlock Holmes sem tudta volna kinyomozni, milyen játékokat kapnak az Xbox Live Gold előfizetők novemberben. Nézzük az év utolsó előtti kínálatát.

  • Games With Gold játékok októberben

    Az év tizedik hónapjának ajándék címei érdekes módon a gyerekes kalandok és a véres gyilkolás között próbálnak meg egyensúlyozni, négy, finoman szólva is véleményes alkotással.

  • Games With Gold játékok szeptemberben

    Bérgyilkosok, idegen invázió és japán harcosok fémjelzik az idei ősz első hónapját az Xbox Live Gold előfizetők számára. Befutottak a szeptemberi ingyenes játékok.