Hirdetés

Games With Gold játékok augusztusban

Nem lehet egy szavunk se, a Microsoft remek kínálattal zárja a nyári szezont, már ami a Games With Gold címeket illeti. Négy, letöltésre érdemes játékot kapunk.

Gears of War 4 és Forza Motorsport 6

Legyünk őszinték, a Games With Gold kínálat aligha volt túl izgalmas az elmúlt időszakban, hónapról hónapra leginkább a „futottak még” típusú játékok domináltak a programban. Ezt részben a nyári uborkaszezonra, részben az Xbox Game Pass egyre komolyabb egyeduralmára lehetett fogni. Bármi is az ok, a trend ebben a hónapban megváltozik: az augusztusi Gold játékoknak csak örülni lehet. A sort Xbox One-on mindjárt az első ilyen örömforrás, a Gears of War 4 nyitja.

Gears of War 4 Xbox One

Bár az első trilógia az előző generációban lezárult, a Microsoft és új fejlesztőcsapata, a The Coalition 2016-ban újjáélesztette a népszerű Gears of War franchise-t. Az új trilógia főhősei az új generációt képviselik: Marcus Fenix fia, JD és barátai, Kait és Del kerülnek a középpontba, amikor a Sera bolygón egy, még a sáskáknál is nagyobb fenyegetés jelenik meg. A negyedik rész egy igazi Unreal Engine erődemonstráció, látványos, tartalmas (PvP és Horda módokkal), úgyhogy mindenképp érdemes letölteni, az elmúlt évek egyik legjobb Xbox exkluzív játéka.

Hirdetés

Augusztus második felében egy másik nagy exkluzívnak lehet örülni, amire persze az elmúlt évek tapasztalatai alapján lehetett is számítani. A Forza Motorsport 6 a legendás sorozat 2015-ben megjelent epizódja, és licensz lejárat miatt hamarosan el fog tűnni az Áruházból. Érdemes tehát letölteni (aki így tesz, később is bármikor újra megteheti), akinek még nincs meg, annak most, Golddal ingyen. Megéri.

Forza Motorsport 6 Xbox One

A Forza Motorsport 6 a pályaversenyes széria talán legjobb része. Míg az ötödik rész az újgenerációs nyomás miatt tartalmi hiányosságtól szenvedett, a hetedik pedig véleményes stílusú úton indult el, addig a Forza 6 hozza a klasszikus, letisztult, elegáns prezentációt és a valódi motorsportok hangulatát (amit a fantasztikus Porsche és NASCAR kiegészítők csak fokoznak, bár ezeket külön kell megvenni). Ebben a részben már vannak éjszakai és esős versenyek is, úgyhogy sok szempontból az arany középutat jelenti a komolyan vehető versenyzés, a hatalmas tartalom és a könnyen tanulható játékmenet között. Mindenkinek nagyon ajánlott, kiváló játék.

Torchlight és Castlevania: Lords of Shadow

Xbox 360-on dúskálhattunk a jobbnál jobb címekben, és a visszafelé kompatibilitási programnak köszönhetően ezeknek a játékoknak a nagy részét Xbox One-ra is „átmenthetjük”. Az egyik ilyen alkotás, aminek méltán örülhetünk a mai napig, a Torchlight, amely az előző generációban az egyik legjobb felülnézetes akció-RPG volt (süssük el a közhelyet: „Diablo klón”). A Runic Games fejlesztése egy tartalmas, izgalmas, látványos szerepjáték, amit a mai napig érdemes elővenni.

Torchlight Xbox 360

Ezt augusztus első felében meg is tehetjük, mert a játék ingyen van az Xbox Live Gold tagok számára. A történet szerint a címszereplő városkában egy különleges ércet bányásznak, és bennünket kérnek fel, hogy keressünk meg valakit, aki eltűnt a végtelen tárnák egyikében. A játék során mi is egyre mélyebb szintekre juthatunk, és egyre erősebb ellenfelekkel szemben vehetjük fel a harcot. A gyönyörű látványvilág mellett a kiváló játékmenet az egyik oka, hogy a Torchlightra sokan ma is szívesen emlékszünk vissza. Akinek eddig kimaradt, annak itt a tökéletes alkalom bepótolni.

2010-ben a MercurySteam és a Kojima Productions egy érdekes, új irányba próbálta terelni a legendás Castlevania sorozatot, nem is teljesen sikertelenül. Augusztus második felében ingyen kipróbálható a végeredmény, a Castlevania: Lords of Shadow, amely ellentétben a korábbi részekkel, egy teljesen 3D-s, kőkemény akciójáték. A gótikus kaland 1047-ben, a „vég napjaiban” játszódik, főszereplője Gabriel Belmont, aki a fény lovagjaként száll szembe a sötétséggel.

Castlevania: Lords of Shadow Xbox 360

Arról megoszlanak a vélemények, hogy ez a radikálisan új irány anno mennyire volt hű a Castlevania sorozathoz (nyilván semennyire sem), de az biztos, hogy a Lords of Shadow önmagában egy jó, és igen kemény játék, ami talán a mai Souls-őrület közepén még több embert képes lesz megszólítani. Erre pedig tökéletes lehetőség a Gold program, hiszen az előfizetők így ingyen letölthetik Xbox 360-ra és Xbox One-ra is. Kombókkal, varázslatokkal és hatalmas szörnyszülöttekkel zárhatjuk tehát az idei augusztust.

dreampage

Azóta történt

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Bérgyilkosok, idegen invázió és japán harcosok fémjelzik az idei ősz első hónapját az Xbox Live Gold előfizetők számára. Befutottak a szeptemberi ingyenes játékok.

 • Games With Gold játékok októberben

  Az év tizedik hónapjának ajándék címei érdekes módon a gyerekes kalandok és a véres gyilkolás között próbálnak meg egyensúlyozni, négy, finoman szólva is véleményes alkotással.

 • Games With Gold játékok novemberben

  Sherlock Holmes sem tudta volna kinyomozni, milyen játékokat kapnak az Xbox Live Gold előfizetők novemberben. Nézzük az év utolsó előtti kínálatát.

Előzmények

 • Games With Gold játékok júliusban

  Elérkeztünk a nyári uborkaszezon kellős közepébe, de a Games With Gold program rendületlenül folytatódik tovább, kicsi, de nem rossz játékokkal.

 • Games With Gold játékok júniusban

  Kezdődik a nyár, vele együtt pedig a szokásos módon új Games With Gold játékok is érkeztek. Jégkorong, verekedés, portálok a terítéken.

 • Games With Gold játékok májusban

  A szokásoknak megfelelően négy újabb játékot tölthetnek le az Xbox Live Gold előfizetők májusban. Nézzük, melyek ezek.