Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz ferzoli #6709 üzenetére

    Tidal connecthez inkább ezt a leírást érdemes követni. (A nyitó hozzászólásban van egy hiba, url helyett curl az első pontban szereplő parancs eleje.) Annyi benne a macera, hogy kézzel kell szerkeszteni a konfig fájlt ahhoz, hogy a tidal connect szolgáltatás is azt az eszközt használja, amin ki szeretnéd tolni a hangot. Szóval először telepíted a moode-t (kiírod balenával microsd-re), beállítod, hogy a dacodat használja, kipróbálod, hogy legalább egy webrádiót el tudsz-e indítani. Aztán putty vagy valami más terminal segítségével belépsz ssh-n a moode-t futtató pi-ba (ha jól emlékszem, root a júzer, moodeaudio a jelszó), és onnantól a következő a menet:
    0. sudo apt update
    1. ami a linken is szerepel, csak curl legyen az eleje, tehát curl -sSL https://raw.githubusercontent.com/shawaj/HiTide/main/install.sh | sudo bash

    2. aplay -l és itt megnézed, melyik sor felel meg a dacodnak. Nálad valami olyasmi lesz, hogy device#1=Resonessence Labs Concero HD (hw:1,0), vagy valami hasonló. Másold ki (ha putty: kijelölöd, jobb egér katt, aztán innentől vágólapon van), jegyezd meg, írd fel.
    3. szerkeszteni kell a konfig fájlt, tehát sudo nano /lib/systemd/system/ifi-streamer-tidal-connect.service
    Itt hozzáadsz egy sort a leírás szerint a fájl közepébe, a [Service] szekcióba, ami tartalmazza az eszközt. Egyébként egy teljes konfig fájl valahogy úgy néz ki, ahogy itt is láthatod. Itt talán jobban látszik, hová kell bepakolni a kérdéses paramétert. Ha az előbb jól tippeltem, akkor valahogy így kell kinéznie a hiányzó sornak:
                   --playback-device "Resonessence Labs Concero HD (hw:1,0)"

    Mented a konfig fájlt (ha jól emlékszem, ctrl+x, y, enter).
    4. systemctl enable ifi-streamer-tidal-connect.service
    5. sudo reboot

    Újraindítás után látnod kell a tidal appból a Pi-n futó tidal connect szolgáltatást. A linken megvan az is, hogy lehet kézzel indítani a szolgáltatást (ugyanaz, mint a 4. pont, csak enable helyett start), és hogy ellenőrizheted az állapotát (lásd szintén 4. pont, csak enable helyett status). Nálam moode alatt kiválóan működik. Annyi bibi van vele, hogy ha egyszer is használtad a tidal connectet, akkor újraindításig "blokkolja" a hardvert, magyarul hiába állítod le a tidalt, moode-n belül a webrádió és mondjuk az mpd reboot nélkül nem fog működni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák