Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz Melorin #7251 üzenetére
Igen, a Named I2S device: None.
DT Overlay kapcsán ezt írja a Moode: Contact the device manufacturer for information on which overlay to use. Ha a gyártó a Hifiberry Digi+ Pro-t ajánlja, akkor első körben azt próbálnám meg.
Nekem volt olyan kínai kártyám, ami nem ment a gyártó által ajánlott overlay-el, így maradt a próbálgatás/felhasználói visszajelzésekben túrkálás. Végül egy másikkal életre kelt. -
Melorin
addikt
Működik egyébként a Sima Hifiberry Digi overlay-el is
Ti melyik Rpi OS + streaming szolgáltató párosítást ajánlanátok nekem ami a legflottabbul működik telefonról vezérelve? Moode + Spotify? Volumio+Tidal? Stb...
A célom az, hogy felfedezzek (nekem)új zenéket. Ha fizetni kell az sem baj, csak 1-2 hónapig kellene amíg összegyűlik néhány új kedvenc zene -
Balerik
aktív tag
-
Balerik
aktív tag
válasz SunMount3r #7259 üzenetére
Working (RPi4)
HDMI output up to 4kp60
H264 and H265 HW decoding
NEW: HDR output (HDR10 and HLG)
NEW: HD audio passthrough (Dolby TrueHD, DTS HD)
NEW: deinterlacing support (PVR/DVD)
NEW: 10/12bit video output[ Szerkesztve ]
Elmúlik.
-
Polllen
nagyúr
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Patice
Topikgazda
Hát, lehet ezt valaki hátránynak, vagy visszalépésnek éli meg, de nekem amúgy is egy folyton üzemben lévő és netre kötött szerveren fut a Roon ROCK, szünetmentessel biztosítva, ahogy a többi hálózati eszközöm is.
És az ARC is nagyon jó…Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
syrus1006
csendes tag
Sziasztok!
IQAudio Dac Plus vásárlásán gondolkodom RPi-hoz. Elméletileg ez a dac beépített fejhallgató erősítővel rendelkezik. Van valakinek tapasztalata, hogy mennyire használható ez a funkciója? Például egy Audio-Technika ATH-M50x vagy ahhoz közeli képességű fejhallgatót meg tud rendesen “hajtani”?
-
zsiga68
őstag
Sziasztok.
[link] Ezt nevezem érdekes háznak.. -
csergyuri
tag
válasz syrus1006 #7276 üzenetére
Nem szoktam fikázni, nem az én stílusom, de ha ez szempont akkor fontold meg. Én legalábbis sokkal jobbra számítottam. Faék aq dragonfly black jobban tetszik, pedig nem a kakaó kevés az IQ-ban, elég "sehogy" szól hangosan is. Nem csak sundarával próbáltam ki, sennheiser HD300, BTNC 450 sem volt meggyőző. Függetlenül attól hogy offline vagy online tartalmat hallgattam meg. Nyilván nem vártam ezért az árért csodát, desktop rendszeremben IFI ZENV2 van fejhallgatózásra, viszont az iq dac vonal kimeneten nagyságrendekkel jobb, eddig csak azt próbáltam több konfigurációban. Hangsúlyozom hogy ár/érték arányban nem találkoztam hasonlóval, de a fejes használat erősen véleményes, csak vésztartalékként tudom értékelni, pedig kapott rendes tápot is. Attól tartok nem sokban különbözik a fejes meghajtása az átlag alaplapi/laptopos megoldásoktól.
-
csergyuri
tag
válasz SunMount3r #7280 üzenetére
Az nem kérdés, hasonlót sem tudok ami ilyen hangot adna ennyi pénzért! Másodrendszerben szól, radioparadise-t, spoty-t hallgatok rajta tangent ampster erősítővel B&W DM302 hangfalakkal, és csak vigyorgok milyen jó döntés volt megvenni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csergyuri #7281 üzenetére
Házat milyet vettél hozzá? Én már csak nyomtathatót találtam, ami jó lenne, de így látatlanban az sem biztos. Mindenképp kellene rá valamilyen zárt ház, mert a konyhába lesz, ott meg sok a "veszedelem". (Amúgy az ára is jól felment, legutóbb, maikor néztem még csak 7K körül volt a hazai webshop-ban.)
[ Szerkesztve ]
-
csergyuri
tag
válasz SunMount3r #7282 üzenetére
Az nekem sincs, szerencsére nincs szem előtt, de majd kell neki valami. Azt én is sokallom kicsit, a gyári házat nincs szívem szét faragni, de 90% hogy az lesz.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csergyuri #7283 üzenetére
Keresetem rá most is, de itthoni boltokban biztos nincs már hozzá ház (A Pi3 vonal sajnos már ennyire kifutott, mert nekem is ahhoz kellene), de 3D nyomtatható az lenne hozzá, csak arról még azt sem tudom mennyibe kerülne. Amúgy csak a pontosítás kedvéért nekem a "sima" DAC + van, vagy a DAC Pro?
[ Szerkesztve ]
-
csergyuri
tag
válasz SunMount3r #7284 üzenetére
Nekem pi4-en van, DAC+.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #7284 üzenetére
"neke
m"->"neked" akart volna lenni a kérdésemben.#7285 csergyuri: Ok, akkor az biztató, bár nézegettem a HiFiBerry Dac + Pro-t és a DAC2 Pro-t is. Ez utóbbi még gyártásban van, így házat is lehet többet találok hozzá. Kicsit drágábbak, de lehet megérné az árkülönbséget? (Csak a line out lenne használva aktív hangfalakkal). Erről van valakinek tapasztalata? Meg visszatérve az IQ Audio-hoz: a DAC+ nem túl sokkal olcsóbb most a DAC Pro-nál, amiben ahogy látom más DAC chip is van, vajon az is megéri a felárat?
[ Szerkesztve ]
-
csergyuri
tag
válasz SunMount3r #7286 üzenetére
Hifiberry szofisztikáltabb kínálattal rendelkezik, van pár (vagy legalábbis pár éve volt) nagyon komoly I2S dac-juk. Nekem csak DIGI HAT-tel volt tapasztalatom, engem teljesen meggyőzött.
Amikor vettem az IQ-t, akkor csak ez volt a kínálatban. Cseppet sem bántam meg, igaz másodrendszerben nem is szempont a DSD lejátszás. -
SunMount3r
nagyúr
válasz csergyuri #7287 üzenetére
Nekem meg csak analóg kimenetes jöhet szóba, így a digi kizárt. De nézek majd róla véleményeket a net-en (valahol?), pl. az IQ DAC + és Pro összehasonlítás terén is. A HiFi-Berry-ről már hallottam, hogy komolyabb szintre lépett, node abból se mindegy melyik verziót nézzük.
-
zsiga68
őstag
-
Warter
addikt
válasz SunMount3r #7288 üzenetére
Ott a JustBoom is, ők árulnak házat is hozzá.
-
SunMount3r
nagyúr
A DAC Topic-ban nem nagyon foglalkoznak a Pi-os HAT-ekkel, így itt kérdezném esetleg, hogy az IQAudio DAC+-al szemeben ár/érték arányban lenne e valami érdemleges konkurens? Kb. 15K a max határ, ebbe pl. az IQ Audio DAC Pro is beleférne (mint első gondolat), csak azt már külföldi shop-ban sem nagyon lehet kapni... (EU-n belüli webshop belefér).
-
csergyuri
tag
válasz SunMount3r #7292 üzenetére
Ha találsz ilyet akkor majd oszd meg velünk, nekem nem sikerült.
Farnell-nél 21e-től indul a kínálat hifiberryből. -
SunMount3r
nagyúr
válasz csergyuri #7293 üzenetére
Ez pl. "érdekes". Semelyik másik Pi boltban nem találtan eddig "DACBerry" cuccokat.
Aztán HifiBerry DAC+ Standard. (Ránézésre az IQ audio DAC+ is "komolyabbnak" tűnik, de hát ki tudja).
HiFi Berry DAC+ Pro. Itt nincs készleten, de az ára azért mutat valamit.
És ami már kilóg egy kicsit a keretből: HiFiBerry DAC 2 Pro.
Erről meg jelenleg fogalmam sincs, hogy mi is akarna lenni voltaképpen.
[ Szerkesztve ]
-
csergyuri
tag
válasz SunMount3r #7294 üzenetére
Erről beszéltem, nincs ár/érték arányban alternatívája.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csergyuri #7295 üzenetére
Amúgy itt egy teszt (vagy mérés, vagy mifene), amiben eléggé lehúzzák és azt írják, hogy még a sima HiFiBerry DAC + Pro is "jobb" nála. Nem tudom mit higgyek el ebből és mit nem... ???
-
Ear001
addikt
válasz SunMount3r #7296 üzenetére
Ennek az oldalnak semmit.
-
dugesz77
őstag
válasz SunMount3r #7292 üzenetére
Én egy lowcost- fejhallgatós cuccnak az innomaker-t vettem. Egy pi2-re akasztottam rá, powerbankról headless módban fut róla a rAudio-1 rendszer. Füles meghajtására egész jó a beépített erősítője(40-50 hangerő már bőséges a egy sennheiser HD555-el).
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #7299 üzenetére
Amúgy aki még tud EU-s Pi (vagy akármilyen elektronikai) Shop-ot, ahol érdemes szétnézni az írhatja. A Hivatalos oldal alján feltüntetett EU-s reseller-eket már szinte mind átnéztem. De most találtam egy új listát is.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest