Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
YouTube kisokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molk
tag
Mi ez az új webdesign a youtubeon? Mióta van?
Nektek bejön? -
nem_tom
őstag
válasz MrChris #3602 üzenetére
Na úgy néz ki megoldottam a problémát. Egyszerűen MP4 -ben renderelem a videót. Megvan a teljes dinamika tartomány is. Önmagában így nagyon sötét lesz a kép, tehát megtoldottam plusz 5 tizeddel a gammát és így jó. Érdekes, hogyha gépről nézem, vagy bárki más monitorjáról akkor jó, viszont ha a saját monitoromról nézem YouTube-on akkor valamiért sokkal világosabb a kép. De úgy is az a fontos, hogy másoknál nézzen ki jól.
Bár azért meg kell hagyni, hogy a YouTube képminősége így is ocsmány 720p esetén, de hát ingyen videómegosztónak híg a leve. A fullHD -val semmi bajom, de sajnos úgy nem tudok rögzíteni.Köszi mindenkinek az eddigi segítséget!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz nem_tom #3605 üzenetére
Hát igen, az FHD bitrátája lényegesen nagyobb, aránylag a pixelkülönbség fölötti. Minimum addig illik felskálázni. Én 3K-ban rögzítek, és 1440p a mester, azt már tényleg majdnem tökéletesen adja vissza a YT, stream mellé egy panaszom sem lehet, de a mozgó részleteket (sár/fű/haj) még mindig nem szereti, de hát 'Murikában még mindig 20 Mbps az átlagos net.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
PuMbA
titán
válasz nem_tom #3605 üzenetére
Na, akkor csak jókat írtak a YT hivatalos kódolási ajánló oldalán, hogy MP4 legyen
VoidXs: Pont kétszer annyi a bitráta 1080p-nél (1.5 Mbps, illetve 60fps-nél 5 Mbps), mint 720p-nél (0.7–0.8 Mbps, illetve 60fps-nél 2.5Mbps), körülbelül kétszer annyi pixelre
[ Szerkesztve ]
-
Molk
tag
-
VoidXs
Topikgazda
Nagyon rossz világban élnénk, ha 1.5 Mbps lenne a 1080p, és hasonlóan pazarlóban, ha a 60 FPS ugyanezen felbontáson 5 Mbps lenne. A jelenleg élő enkóderbeállítások a következők:
720p VP9: 1.25 Mbps
720p H.264: 2.5 Mbps
720p60 VP9: 2 Mbps
720p60 H.264: 2.75 Mbps
1080p VP9: 2,25 Mbps
1080p H.264: 3,5 Mbps
1080p60 VP9: 3,5 Mbps
1080p60 H.264: 4.5 MbpsNéhány magyarázat hozzá:
- A videó komplexitásától függ a bitráta, ezeket az értékeket úgy mértem, hogy feltöltöttem egy csak zajból álló videót, ami a létező legnehezebb feladat egy enkódernek, így az átlag biztos a maximális átlag lesz.
- A dupla képfrissítéshez nem kell dupla annyi (főleg nem ennél több) adat, mert nem nyújt duplán annyi képinformációt. Alig pár bájtban meg lehet mondani, mennyiben térnek el az újonnan beszúrt kockák.
- A kodekek optimalizálása miatt kezdenek logaritmizálódni a fájlméretek, azonban ez nem volt mindig így. Fél éve még duplája volt, előtte még nagyobb különbségeket is lehetett látni. Valamikor még 12 Mbps is volt a 1080p, és 5 a 720p. Viszont kábé ugyanúgy néz ki.[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Pityu.
nagyúr
Youtubon lehet valahogy nevet változtatni,mert ugye együtt van a google fiókommal és a rendes nevemet írja ki a youtubon,és inkább jobb szeretném ha valami bece nevet jelenítene meg ne az igazi nevemet.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
VoidXs
Topikgazda
A rajzfilmeken kívül minden van annyira komplex, hogy az átlagot megüsse. A wikis listát én is néztem, de mivel kapásból az aktív itag-ek fele (1080p és alatta H.264, HFR VP9), inkább teszteltem magam.
Pityu: G+-on kell.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Mi az okozója, és megoldása annak, hogy FF alatt ha olyan videó jön velem szembe, ami 1080p60-as az meg-meg akad, win.-karikával, vagy egyszerűen azt mondja "hiba történt"?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
ledgeri
nagyúr
Nincs újabb, vagy nem tudom honnan kéne szedni 6850-hez való Legacy 15.11 van fent, és magában nem mutat újabbat. (de legalább az infóért köszi!)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
Kroni1
veterán
Na végre sikerült idetalálnom, sok más topic után, ahogy látom pont téma is ez a feltöltés..
Az lenne a kérdésem, hogy ha a Sony AS200 akciókamerámmal rögzített videókat szeretném feltölteni YT-ra, akkor hogyan érhető el a lehető legkisebb minőségromlás? Olvastam én is az ajánlást, hogy MP4, 1080@60, stb, de valamiért ha az eredeti, 50Mbps-el felvett tömörítetlen fájlt töltöm fel akkor azt a YT nagyon elrondítja. Jobban járok, ha Vegasban vagy Premiere-ben leviszem a bitrátát és azt próbálom feltenni? Azt már nem fogja a YT tovább rontani, vagy még azon is tömöríteni fog, és úgy mégrosszabb lesz?
Az az érdekes, hogy van egy Hero4 Session és egy AS200 kamera is nálam, az AS200 sokkal szebb képminőségben tud felvenni, de ha az eredeti fájlokat feltöltöm YT-ra ott már egyformán néz ki kb mindkettő..
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
youtube csatorna egyedi azonosítót csak 1x lehet módosítani, utána már nem?
Samsung S9
-
default.
őstag
Sziasztok!
Egy pofon egyszerű kérdésem lenne hozzátok:
A YouTube profilomban hol tudom megnézni, hogy mely videókhoz szóltam hozzá (vagy csak a hozzászólásaimat)?
Köszönöm előre is!
Üdv! -
andikaaa
aktív tag
Sziasztok! Az miért van, hogy egy pár napja feltöltött videómnál tegnap még 88 megtekintés volt, ma meg csak 34?
-
oba
addikt
Hi!
Legfrissebb firefoxot használom, html5 lejátszót. Egyre gyakrabban elkezdenek villogni a videók lejátszás közben, normál nézetben és fullscreenben is. Random jön elő, random múlik el majd újra jön elő. Nem buffer gond mert nem akad meg a videó (a buffer sáv is látszólag jóval előrébb van mint az aktuális pozíció) csak villog vagy nem is tudom hogy mondjam. Gyakorlatilag az összes videónál előjön... Win10, Nvida kártya (GTX 750, legfrisebb driver) és firefox 45.0.1. Valami ötlet? Másnál is előjön a gond? Engem már rohadtul zavar.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
VoidXs
Topikgazda
A Firefox elég nagy bajban van a hardveres gyorsítással. Eddig egyáltalán nem volt (csak placebó gombbal, mint egyébként az összes másik böngészőn), most sikeresen implementálták, erre néhány lejátszó (pl. Twitch) még nélküle is teljesen működésképtelenné vált. A béták talán jók.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Ez a hivatalos definíció, de ezt eldönteni lehetetlen. Az eszetlen F5-öt mindenesetre a legkönnyebb kiszűrni. A másik a botnetek felderítése, gondolom ilyet is csinálnak, de ezt már korántsem olyan könnyű kivitelezni, teljes pontossággal pedig lehetetlen, gépek jönnek-mennek bennük.
-
Watt25
veterán
Én sehol sem láttam olyan hivatalos definíciót, hogy az ismételt megtekintés nem számít a VIEW-ba. Maga a kifejezés (VIEW) sem azt jelenti, hogy hány ember nézte meg, hanem azt, hogy hányszor. Persze, az F5 nyomogatása nem számít, de ha minden nap megnézek egy videót egyszer, akkor minden nap nőni fog eggyel a VIEW. (És úgy is marad.)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
ledgeri
nagyúr
Az hogy van, hogy tegnap leszedtem a gépemről minden flash, majd ma a böngészőben nem látok beágyazott YT videókat, míg a weboldal vígan működik?
A beágyazás flash alapú, vagy a beágyazott videók azok?
-
olle
senior tag
WTF?
YouTube SnoopaVision (Béta)
A(z) SnoopaVision béta állapotban van, és a(z) Most Busters - Nem számít videónál a következő időponttól fog működni: 2026. 08. 20..
Most tényleg minden YT videót meg fog nézni?
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B650E-F Gaming. AMD Ryzen 9 7900X (OC) 5.5 Ghz. AMD Radeon™ RX 6950 XT Phantom Gaming 16GB OC
-
ledgeri
nagyúr
Akkor még áll a kérdés: ha csak a flash eltávolítása változott a rendszeremen, akkor miért nem láthattam a beágyazott youtube videókat?
-
gyáliSanyi
őstag
Snoopavision április bolondja!
Én meg keresem a videókat.Live poor, die rich.
-
ledgeri
nagyúr
Mit kéne csinálnom, hogy az autoplay vagy mi maradjon kikapcsolva?
(Háttérinfó: amikor bejött, akkor ki is kapcsoltam, és gondolom süti szinten el is tárolódott, csak sajna a FF verzió ami frissítéssel lejött bugzott nálam, így vissza kellett térnem egy korábbira, ami persze teljes törléssel lehet csak. Na, amióta visszatértem (45.1 ről 44.utcsó-ra, azóta, hiába állítom be sütitörlés után is, nem műkszik...)
-
ledgeri
nagyúr
Beállításaim nem módosultak a kettő közt: harmadikfelesek tiltva, többi engedélyezve...
-
mark!
őstag
Sziasztok! Lenne egy pár kérdésem, főleg a bevételszerzéssel kapcsolatban.
Az első az, hogy gondolom PayPal kell hozzá.
A második pedig az, hogy ez hogy működik? Odáig értem hogy hirdetést raknak a videóim elé, de az a pénz amit kapok érte, mitől függ?
Előre is köszi!>
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App