Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozobp
csendes tag
Gigabit switch, Cat5e, Gigabit adapter mégis másolás max 28mbyte/sec. Ha összefűzöm a két lant akkor is annyi a Xpenology microserver gen8-on. Ha szétszedem és mindkét kártyára küldöm az ftp adatfolyamot akkor az egyik 10mbyte / sec-el tolja fel a másik 22-vel.
Valami nem kóser a beállításokkal sztem. Ezeket már átnéztem:
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=100538
Egyéb ötlet mitől lassú?
[ Szerkesztve ]
-
lajos75
senior tag
Csak így halkan megjegyezném, hogy a SurveillanceStation okosított verzió működik a 6 DSM-n is már
-
Arti1
aktív tag
Help
A friss rendszerre fel akartam másolni az eddigi adataimat a biztonsági mentésről (500GB külső USB HDD). 3 partíció, NTFS. USB-n beledugtam a NAS-ba (5.2), szépen meg is osztotta a 3 partíciót 3 mappának. Elkezdtem az első mappából felmásolni a cuccokat, majd kis idő múlva kiírta, hogy a művelet nem támogatott. Utána próbáltam még ránézni az adatokra, de már I/O hibát írt, nem érte el a lemezeket.
Leválasztottam, rátettem win gépre, ott van a 3 partíció, de se fájlrendszer, se adatok, üresnek mutatja, formázni akarja, mert nem lát rajt semmit...
Esetleg valami ötlet, merre induljak? Bocs, most kicsit nagyobb a fejem az átlagosnál, végül is az eddigi tényleg fontos adataim voltak a vinyón, havonta egyszer vettem elő a fiókból, ott is szivacsok között tartottam, stb, vigyáztam rá, hogy baj ne érje, erre jön a NAS és lazán törli...http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lajos75 #7071 üzenetére
Szerintem ezt még mindig ne erőltessük, mert erősen "warez".
Arti1
Valamilyen Backup program win alatt NTFS-ről jó lehet, bár ilyenkor mikor mind a 3 partíciót elfossa egyszerre a merevlemez, akkor általában fizikai hiba és hiába próbálnád formázni, kiírná, hogy minden baja van és nem tudja formázni.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
stafff71
tag
Nos nagy nehezen sikerült a távoli elérés, nem tudom megmondani pontosan, hogy végül hogyan is sikerült, viszont az androiddal bajban vagyok (1 hete van okos telefonom).
Tudnátok javasolni androidra olyan appokat amellyel kezelhetem a következőket:
- a beállítás (főmenü, vezérlőpult, csomagkezelési központ)
- download stationt (torrent hozzáadás, törlés, beállítás)
- file stationt (rendezni, le-feltölteni)
Igazából nem értem miért nem tudok belépni a google chrom-ból androidon, a felhasználó nevet és jelszót be engedi írni, de nem tudok entert nyomni, pedig alul ott az ikon, hogy sino disk station.
Laptopról megy minden tökéletesen.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget.[ Szerkesztve ]
-
lajos75
senior tag
Sziasztok!
Csináltam egy videót a telepítésről.
Mivel először én is szívtam vele így gondoltam csinálok egy videót
hátha segítek valakinek ezzel -
lajos75
senior tag
De mivel te 5.2 ről frissítettél 6-ra így nem eset szó a a kötet létrehozásáról mert már meg volt csinálva.
Viszont én először ezzel is szívtam mert nem tudtam létrehozni semmilyen Raid Group-t nem értetem mi a gond
Mivel annak idején amikor volt gyári 215J és 216J Nasom akkor a kötet létrehozása nem így kellet ha jól emlékszem, pedig már azon is a 6 DSM volt
A videón 10:50-nél lehet ezt látni hogy a HDD-kat bal oldalról át kell húzni jobb oldalra amit abba a Raid Group-ba akarsz tenni, én ilyenre nem emlékszem hogy lett volna azelőtt. de lehet tévedek
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Ma kipróbálom a microserveren ezt a rendszert.
Nekem valami azt súgja, hogy az 5.2.5967-et lenne érdemes.
Tud valaki ennél újabb 5.2-őt, vagy próbáljam a 6-ost?
Docker csak 6-oson van, ugye?
Viszont az shr raid meg csak az 5-ösön?[ Szerkesztve ]
-
DanaL
tag
Most van eladó célhardver synora tökéletes
ASUS AT3IONT-I alaplap
4gb ram
60W táp így kevés a fogyasztás.
Atom proci pont elég a synonak, a 4gb rammal száguld, 4 sata szerintem otthonra elég 4 lemez. -
DJ. Ru$y
félisten
Őszinte leszek, szerintem kevés, ha egy normális SHR-t akarsz összerakni és kisebb lemezekkel dolgozol (1 TB, 2 TB) minimum 6, ha nem 8 lemezes kell, de nyilván mondhatjuk, hogy ez már nem "otthoni" használat, de sosem határra tervezünk, hanem tartalékkal, hogy bővíthető legyen későbbiekben.
Ha ez saját cuccod, és eladni akarod, akkor ne szakmai topikban hirdesd.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
stafff71
tag
Sziasztok!
Létezik olyan böngésző androidra amivel elérhető az otthoni szerver kívülről, mint mondjuk chrome-ról otthon, és ugyanúgy láthatom mint pc-n, vagy ne is keresek mert nincs. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz stafff71 #7085 üzenetére
Bármelyik böngésző... Onnantól kezdve, hogy beállítottad a DDNS-t, minden olyan, mintha a saját hálózatodon böngészőben meghívnád IP alapján, csak nem IP-vel, hanem egy web címmel nyitod meg.
[ Szerkesztve ]
-
DanaL
tag
válasz DJ. Ru$y #7084 üzenetére
Nem eladni akarom, csak javasoltam akit érdekel, 6-8 lemezes gyári syno 100k alatt szerintem nincs is. Átlagos otthoni média server 2 lemezes, 4 lemezzel már adataidat is védheted.Nyilván mindenkinek más az igénye, nem beszélve a nas merevlemez árakról, mert akármilyen hdd-t vettem eddig mint kiment alóla, NAS hddkben bízok csak. A tartalékkal tervezés meg rendszergazdai szemlélet amit egy átlagos user sosem használ.
-
stafff71
tag
válasz DJ. Ru$y #7086 üzenetére
Igen ez így van, de androidos telefon böngészőjéből is ugyan úgy szeretném látni, mint amiket laptop böngészőjén keresztül elérek (download station, csomagkezelési központ, file station, audio station, video station, vezérlőpult, főmenü).
Az eléréssel nincs baj, az megy mindenhonnan, hálózaton belülről telefon, pc, és hálózaton kívülről is telefon, pc. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz stafff71 #7088 üzenetére
Az sajnos úgy működik ahogy. Nem látszik mindent ami gépen és nem lehet kizoomolni stb. értem mire gondolsz, de erre szerintem egyik böngésző sincs felkészítve. (Windows-os tableten, telefonon lehet működik rendesen, de droidon biztosan nem.)
[ Szerkesztve ]
-
megarambo
tag
Sziasztok! 6-os ra átálláskor, migráláskor automatikusan megmarad az SHR formátum, vagy engedélyezni kell a synoinfo.conf -ban mert nem teljesen világos. Köszi!
-
uki
aktív tag
Ha valaki hozzam hasonloan tervezi hogy az esxi-n futo XPEnology-jat UPS-re kosse akkor itt egy par soros egyszeru kis utmutato.
1. vSphere Client --> XPEnology virtualis gep
2. Edit Virtual Machine settings --> Add USB controller (ha mar lenne akkor termesztesen skip)
3. Add USB Device --> Valaszd ki az UPS-t
4. Indisd ujra a XPEnology-t
5. XPEnology --> Control Panel --> Hardware & Power --> UPS --> Enable UPS support"this is just a punk rock song written for the people who can see something's wrong"
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz bkpijoter #7098 üzenetére
Bajom nincs vele, csak konkrétan nem jelenik meg a teljes ablak, beállításokat nem lehet elmenteni, nem lehet zoomolni, nem lehet arrébb tenni az ablakokat, stb. Nem használom, szóval nincs vele bajom.
De ez nem csak nálam van így. Nem lehet úgy használni, mint rendesen gépen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Apple notebookok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kupon kunyeráló
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs