Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz itanczos #10260 üzenetére

    Nálam nincs virtualizálva. Az a gép csak média lejátszó, és torrent letöltő gép, nem NAS, simán csak rátelepítetem az XBMCbuntu-t. (Ami gyakorlatilag egy ubuntu disztribúció, csak annyi a különbség, hogy grafikus felületként egyből a Kodi indul. És optimalizált, egy csomó csomag nincs alapból benne, hogy gyorsan induljon, kis erőforrás igénye legyen. Persze minden ugyanúgy telepíthető rá, mint egy ubuntura.). Mivel XBMCBuntu (és az utódja, a Kodibuntu) egy ideje nem frissül, ezért vagy azt lehet csinálni, hogy telepítesz egy 14-es Kodibuntu-t (ez az utolsó hivatalos), aztán mondasz egy dist-upgrade-et, meg egy kodi update-et, ami felfrissíti a legfrisebb ubuntura és Kodira. A másik megoldás, hogy telepítesz egy alap ubuntu szervert (ne is desktopot, mert abban rengeteg fölösleges sz*r van), aztán konzolból telepíted a Kodi-t. Lényegében ennyi. Annyit kell még csak csinálni, hogy az X szerver indító scriptbe beírni, hogy automatikusan elinduljon a Kodi.

    De ha ilyesmivel nem akarsz kavarni, akkor tényleg az openelec a legegyszerűbb. Az rendesen van frissítve, és már mindenféle plugin megvan ahhoz is, torrent, web server, bármi. Lényegében Linux alapú nassá is lehet bővíteni.

    A másik irányt - xpenology a vason, és VM-ben rajta az openelec - nem próbáltam. Nem tudom mennyire működik a hang és video vezérlő direkt hardveres elérése xpenology alatt. Mert erre szüksége lenne az openelecnek, különben nem fog futni normálisan. Lehet, hogy akkor már egy ESXI, és benne két VM, egyik openelec, másik xpenology jobb megoldás. ESXI-ben ki lehet osztani direkt hardveres hozzáférést VM-eknek.

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák