Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Már egy hete megvan a kamera, de eddig csak tesztelgettem, a videókat valamiért nem akartam megnézni...

    Aztán ma rászántam magam hogy átnézzem hogy is teljesített, és sajnos beigazolódott a "félelemem". Tényleg semmivel nem tűnt jobbnak mint a hasonló árú Mobius, ami persze annyira nem lenne baj, de sikerült egy teljes mértékben hibás darabot kapnom.

    A mikrofon valami irtó csendes. Csutkára húzva a hangot is épp hogy hallatszik amit fél méterre beszélek, állítólag ez is javítható, de ehhez szét kell bontani a kamerát. A nagyobb gond, hogy a fókusz valami rettenetes. Nem hiszem hogy ez szándékosan lenne úgy beállítva hogy kb 50-90 cm-ig legyen csak éles, mivel ez egy akciókamera "féleség".
    A legtöbben nem azért vették, hogy felvegyék ahogy kötnek... vagy szerelnek valamit. - arra amúgy tökéletes ez a beállítás.

    Persze utána néztem hogy miként lehet ezt orvosolni, és van rá megoldás, viszont ehhez kell egy micro hdmi csatlakozó, illetve 3 helyen is le kell hámozni a forró ragasztót a lencse oldaláról, ami szakavatatlan kézben kárt is okozhat benne, illetve bukjuk az alig felavatott kamera garanciáját... illetve ha rázósabb terepen használnánk, akkor valószínűleg a beállítás után ismét rögzíteni kellene, hogy ne forogjon el, ehhez viszont egy ragasztó pisztoly is kellhet, ami talán nem mindenkinek van otthon.

    Én tudom hogy ez egy rendkívül olcsó kamera, de most itt nem a minőségről van szó, hanem hogy eleve rosszul van beállítva, és nagyjából használhatatlan már a dobozból kivéve, ez pedig elfogadhatatlan.

    Itt van néhány kép, és videó: [link]

    Az asztalon a legtávolabbi narancs golyó 170cm-re van az első képen. Majd 30cmként közeledik. Az első képen alig lehet olvasni a golyó számát. A lugast ábrázoló képen is tisztán látszik, hogy alig 2 méter után a levelek már teljes mértékben elmosottak.

    Tehát aki ilyen kamerát tervez vásárolni, mindenképp jó ha tudja, hogy ezek a hibák előfordulhatnak, és ha nem is különösen nehéz, de igényel némi kézügyességet, és pár alkatrészt a javításuk.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák