Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz Davebowman #6750 üzenetére
Inkább az a kérdés, van-e bárkinek bármiféle tapasztalata ax36000 után miktotikre váltás során? Mert szerintem a két terület semmilyen szinten nem metszi egymást, akinek egy percig is jó volt az ax3600 a maga alap beállítási lehetőségeivel, az pont azért vette, mert ezekkel is megoldotta a számára fontos dolgokat, és neki az égvilágon semmi szüksége sincs mikrotik cuccokra, meg konzolból álligatásra, ha több dolog kell, ott az openwrt, ami a gbittel azért elboldogul, ha meg több kell, akkor a gbit portos routzert kell cserélni, mindjuk egy ax7000-re. Teljesen más a felhasználótábor, tehát nincs és nem is lesz tömeges tapasztalat, amiből bármiféle konzekvenciát le lehet vonni...
Ha meg mégis lesz egy ember, de ő a konzolt utálja, és a xiaomi egyszerű beállítás felé húz, vagy fordítva, több beállítás kellett volna, de a xiaomival próbálkozott, és végül a mikrotik hozta el a kánaánt, az ő véleménye mitől lesz számodra mérvadó? A két csoportból nincs értelme ide- oda lépkedni, ha egyik volt, és a másik kellett, akkor a kettő közül az egyik egy rossz döntés eredménye volt.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Davebowman
senior tag
Már vanis egy kis tapasztalatom! Gyengébb egy picit sebességben 900+ vs. 800+ de sokkal több beálítási lehetősége van a MT-nek és stabilabb/gyorsabban reagál a kapcsolatokra, beálításokra. (Már ha gyakrabban kell módosítgatni, nekem okosotthonnal sokat.) Elégedett voltam a 3600-as teljesítményével, de a sok eszköz hálózati eldobások már zavartak. Eladó sorba teszem hamarosan, köszönöm mindenkinek a sok sok segítséget.
Eladó/Csere: Xiaomi AX3600
-
pn4hvq
senior tag
válasz Davebowman #6752 üzenetére
Általánosságban mondva, a Mikrotik wifije hagy "némi" kívánnivalót magaután.
Beállításokban sokkalsokkal bővebb, és nem csak konzolból lehet állítgatni (lásd winbox). Viszont nem feltétlenül a bedugom, beállítom a pppoe kapcsolatot aztán menjen. Így is használható, de akkor semmivel nem ad többet (wifi terén kevesebbet) és jön a kérdés: minek? -
Tonyk
veterán
Hetek óta hibát dob a firmware-selector. Valakinek van valami ötlete?
"make[3]: *** No rule to make target 'xiaomi_ax3600-initramfs-images', needed by '/builder/build_dir/target-aarch64_cortex-a53_musl/linux-qualcommax_ipq807x/tmp/openwrt-24b1d2fda926-qualcommax-ipq807x-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin'. Stop."
Saját gépen fordítva is u.e.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
xabolcs
őstag
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
wocsok17
tag
Sziasztok!
Van egy régi R1D routerem, azt nem tudom mesh-ként beállítani, viszont ahhoz meg nem tudom az AX3600-at mesh-ként.
Relay modba sikerült csak állítanom az AX3600-at. Az a kérdésem, ha a nevét és a jelszavakat is ugyanarra állítom mint az R1D akkor teljesen azonos hálózatnak fogja látni minden?Nem egészen értem ezt a relay módot, hiába kerestem rá.
Belülről egy hálózatnak látzik, egy tartományban, de jelenleg 2 külön WIFI SSID van, két külön jelszóval.
A két router kábellel van összekötve. -
Rick4
félisten
válasz wocsok17 #6759 üzenetére
Én fordítva csináltam volna, az ax3600 a fő helyen, és kábellel összekötve a másodikkal, amin a dhcp szerver kikapcsolva, és külön ssid- jelszó állítva. A belső háló egyben marad, amennyibe az első routerről le akarna szakadni a kliens, mert gyenge a jel, az r1d-n pedig erősebb, átlép rá, és működik tovább. És ez gyártófüggetlen megoldás, minden router meg tudja ezt oldani lan- lan portos csatlakozással.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz wocsok17 #6761 üzenetére
Értem a problémát. Nálam ugyan nem xiaomi eszközök, de samsung mosógép, okos hosszabbítók, smart tv van, amiknél nyűg lenne egyesével átállítani mindent, ezért amikor lecseréltem az AX3600-at AX7000-re, ugyanazt az SSID-t kapta jelszóval, és megy minden tovább.
Ez a párosítás nálad is csak ennyi? ? Van bármi plusz azon túl, hogy az R1D SSID-je és jelszava van megadva az eszközöknek? tehát kell bármi ezen től az okos eszközöknek? Ha csak ennyi, az AX3600-zal megcsinálod ugyanezt, és itt a kódolás típusa is fontos, gyakorlatilag ugyanúgy felkapcsolódnak rá, tehát menni fog nálad is routercsere után az ax3600-zal, vagy bármilyen másféle routerrel is.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tlala
addikt
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy elmegy a 2.4GHz-es wifi.
Ez vajon haldokló tápegységet jelez? (Legfrissebb fw, de az előzőkkel is csinálta már.)
Ha igen, van ajánlott tápegység? -
Rick4
félisten
Ha az 5GHz-es megmarad, akkor nem hinném, hogy ez tápegység baj, inkább talán végfok, de nyilván egy próbát megér másik tápegységgel, a gyári csatkoazó méreteit én megmértem pár éve, talán amiatt nehezebb beszerezni egy hozzávalót, de amúgy sima 12V 2A elég lenne 4mmX1.7mm-es dugóval. 1-2 ezer forintos tétel, lehet van is otthon másik eszköz, amivel fel tudod cserélni egy hétre az adaptert, ha nem egyezne a méret, de 12V-os a fesz, és tud legalább 2A-t, akkor még egy 4X1.7-re alakító adapter is játszhat 800 forintért, mivel a nagy átlag 5.5X2.5-ös .
Nincs ajánlott, még senkit se halllotam, hogy rossz adapterről, pláne megszűnő 2.4-es wifi sávra panaszkodott volna.[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Ezt a buildet próbálta valaki?
Agustin Lorenzo
[link]DokY | www.zsolti.hu
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Átrendeztem a média részlegem.
Erősítő és egy elég nagy center sugárzó fölé került a router.
Tud a hangfal közelsége anomáliát okozni a wifi működésében? -
tlala
addikt
Köszi a választ - volt egy olyan emlékem, hogy valahol olvastam ezt a táp/2.4GHz összefüggést.
4/1.7 mm-es tápegység itthon sajnos nem nagyon kapható.
Annyi pici pontosítást tennék a jövőbeni keresők számára, hogy az általad linkelt átalakító a 20 voltos HP és Lenovo laptop tápegységekhez van.
A 12V-os tápegységek zöme 5.5x2.1mm-es dugóval szerelt, és nem a linkelt, hanem ez a méretű átalakító kell hozzá az AX3600-ashoz. -
Rick4
félisten
Áramerősség függvénye, mekkora lesz az adapteren a csati, a gyengébbek 2.1- esek, az erősebbek 2.5- ös belsővel vannak, nyilván azt kell venni, amelyik jó, nekem van ezekből itthon egy kisebb zacskóval, nem is nézem a méretet, csak dugdosom, a második-harmadik már jó szokott lenni.
-
dchard
veterán
Beszéltünk már erről ebben a topikban is. Ha táplálási hiba van (ami sajnos nem csak a külső kocka tápot jelentheti: a router belsejében is vannak különböző tápsínek), akkor először a legérzékenyebb részeken jelentkezik, ami a wifi. Mondjuk az érdekes, hogy azt írod: csak a 2.4-et érinti a hiba. Ha Openwrt fut a routeren, a stress vagy a stress-ng-vel meg tudod tolni a procit hogy van-e hiba, esetleg újraindul-e a router nagyobb terhelésen. Soros porton bootloader alatt alán van beépített memória teszt is. De a legegyszerűbben kivitelezhető valóban a külső táp cseréje.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Rick4
félisten
Pl itt van ez is: 12V, de 5.5X2.5-ös a csati. [link] [link] [link] Higgy nekem, én már 20 éve is ezekkel bíbelődtem.. Szóval a jövőbeni keresők számára tegyük nyilvánvaóvá, hog yhelyes infót olvasnak, az általam linkelt átalakító a 12V-os tápegységekhez való, amit az átalakító segítségével kényelmesen beledughatsz a routeredbe, ha szerinted a tápegysége gyengült meg.
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Mi Home-ban vagy távolról bárhogy lehet valahogy portokat kiengedni Xiaomi routeren?
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok! Más is tapasztalt már olyat, hogy a router az indulásakor wifi sebességével semmi gond nincs, aztán egy idő után visszaesik 20-30 mbitre? A routeren futó iperf szerverre mérve mind telefonról mind gépről mérve ez a helyzet.
-
erzol
őstag
Rendbe jött a problémám. Szolgáltató felöl volt hiba.
Be tudok tenni access point - ba egy open wrt rom-os routert global fw-s ax3600 mellé?
Vagy egy kínai ax6000-t? -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, meghalt az Asus AX-55-öm (ami mesh-ben vezérelt egy AC66-ot), még szerencse, hogy volt itthon egy évek óta bontatlanul porosodó AX3600.
Érdemes az OpenWRT-vel foglalkozni, egyáltalán fel lehet hozni kevés munkával olyan szintre, mintha vennék az AX55 helyett egy 30k-s Asus-t hardveraprón és használnám tovább az AiMesh-t?
Úgy tűnik wifin némileg rosszabb sebességet tud a laptopomon, mint az AX-55, a beállításai pedig igencsak primitívek. Az eredeti firmware (3.0.16-os) van rajta, kikapcsoltam a frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz KilgoreTrout #6779 üzenetére
Tedd fel a kínai patchelt firmwaret, leírás/firmware az összefoglalóban. Openwrt szerintem nem éri meg, gui szebb meg több az állítási lehetőség, teljesítményben viszont gyengébb.
-
Doky1988
senior tag
Az biztos hogy szinte semmi nem űbereli a gyári firmwaret, viszont Agustin Lorenzonak van egy nagyon jó OpenWRT buildja, lassan 2 hete használom, nagyon elégedett vagyok vele! Stock OpenWRTvel se mértem Wifin ennyit soha sebességet, max 700mbit.. Gyárin sem (MiWiFi)
Megy rendületlenül, semmi gond vele, eddigi legjobb OpenWRT build, azt mondom...
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Rick4
félisten
válasz Doky1988 #6781 üzenetére
Egy éve, mikor még az ax3600-at hasznbáltam, volt egy dimfish-féle openwrt, az elsők között volt, feltettem pikkpakk, elégedett voltam, megosztottam, de le lettem hurrogva, hogy fércmű, meg minden, miközben totál stabil volt, és egyszer nem állt le a router vele.
-
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Kis lakásba vodás wifi helyett jó lehet 1 db AX3000 AP önállóan?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
dchard
veterán
Ha valakinek van kedve tesztelni, akkor itt a számottevően új "soha nem adjuk ki ath11k-ra" Wifi firmware verzió:
A Qualcomm megint füllentett, remélem nem lepődött meg senki
A wifi firmware a router /lib/firmware/IPQ8074/ mappájában van. Ha valaki tesztelésre adná a fejét, egyszerűen nevezze át a fenti mappát mondjuk "IPQ8074_old"-ra, majd hozza létre az IPQ8074 mappát és töltse bele a fenti linken lévő összes file-t, és indítsa újra a routert. Így ha gáz van, könnyű visszaállni a régi verzióra.
Nálam pár napja megy, gond nincs vele, kis javulást látok DL sebességben. ha valaki tesztelné MESH-ben, az nem volna rossz
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz trance89 #6788 üzenetére
Meg lehet próbálni.
@xabolcs
Annyi probléma azért van, hogy a sokkal újabb firmware-ek nem minden esetben kompatibilisek 100%-ban az ilyen régi SDK-ra épülő verziókkal, meg a BDF_ből is hiányozhat ez-az. Ha feltölti és nem indulnak az interfészek, vagy kernel logban fúrcaság van, esetleg rögtön crash akkor lehet tudni, hogy nem nyert
Tudnád hogy került ki ez a verzió githubra... Megnevezése is elég megtévesztő "testing", szó nincs béta verzióról, a legújabb stabil QSDK-val ezt szállítja a Qualcomm.
[ Szerkesztve ]
-
xabolcs
őstag
Persze, az odamasolas csak az elso lepes, boven benne van az, hogy elhasal a rendszer tole!
------
Neztem is, hogy miert az NSS-es buildet fejleszto emberkenek a repojat linkelted ... meghogy a kommit szoveg, hogy DD-WRT-bol importalva.
Amiota volt az a kernel patch-uk, ami nem is fordult magaban, azota nem lepodok mar meg semmin a Qualcomm szoftver reszlegevel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
hkari
őstag
Kínai AX7000-re látott már valaki olyan ROM-ot ami legalább angol? Viszont nem szeretném a Kínai teljesítményt elveszteni Vagy maradjak a jó öreg Google Fordítónál?
-
dchard
veterán
válasz xabolcs #6791 üzenetére
Csak hogy a többiek is értsék: ezeket a FW-eket nem lehet licensz nélkül terjeszteni, eddig sok hónapos csúszással a Qualcomm saját githubjáról húztuk be ezeket. Aki figyelmes azt is láthatja, hogy a QUIC repóban van mellékelve licensz, míg a 2.12-nél nincs, ez nem véletlen. A forrás emögött valójában BrainSlayer, akinek van chip code hozzáférése, de nem terjesztheti azt ő sem licensz nélkül, itt most mégis megtette. Annak tükrében meg különösen vicces ez, hogy pár hónapja még azt állították, hogy ath11k-ra a 2.9-es volt az utolsó főverzió, csak kisebb bugfixek jönnek maximum. Erre itt van nekünk ez
Ezért nincs még ez a verzió benne az aktuális Openwrt master-ben: alapvetően licenszelési okok vannak, nem műszakiak. Persze minnél többen tesztelnek és jeleznek vissza, annál jobb.
-
xabolcs
őstag
Koszonom a reszleteket!
Annak tükrében meg különösen vicces ez, hogy pár hónapja még azt állították, hogy ath11k-ra a 2.9-es volt az utolsó főverzió, csak kisebb bugfixek jönnek maximum. Erre itt van nekünk ez
-
Rick4
félisten
Teljesen jó a google fordító, egyedül az advanced menü csúszik a mesh alá, igaz az 5000-es szélességen is ilyen, de szépen oda lehet kattintani, alá tolva az egeret megy, a többi sima ügy, és nincs nagyon mit álligatni ezeken.
Visszanéztem gyorsan, a legutolsó mentésem május 22, azóta nagyon belépni se volt miért..woodworm: szerintem a háború óta nem nagyon fordít a cucc angolra... Én próbáltam, oroszra jó, de az az egy gomb összecsúszás ott is megvan.
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Sajnos OFF lesz a kérdésem, de nem találtam olyan fórumot, ahol kérdezhetnék, illetve ez elég aktív.
Beszereztem egy Redmi AX6000-et, amelyhez van OpenWRT, de nem tudom, hogy érdemes -e azt telepítenem rá? Most a gyári FW-el használom, de panelban a sok szomszédos hálózat miatt néha 200-300 Mbps sebességet mérek (éjszaka 510 Mbps is sikerül - gondolom kevesebben használják a routereket) WiFi-n. Nyilván vannak korlátok a csatornánál a gyári FW-el, ugye a 100-as csatorna nincs. Illetve a jelerősségben is vissza kell venni minimum / közepesre, mivel maximumon jobban romlik a sebesség, gondolom harcol a többi szomszédos routerral. Biztos OpenWrt-nél sokkal finomabban be lehet állítani, akár a jelerősséget is.
Ugyanilyen stabil lenne az OpenWrt is? Esetleg még pluszba a több beállítással érhetek el jobb WiFi sebességet a sok zavaró router mellett? A lakás kicsi 40nm. Semmi extra funkciót nem használok, max IP címet osztok az eszközöknek.
Kérhetek valakitől ezzel kapcsolatban véleményt?Előre is köszönöm! Illetve bocsánat az OFF-ért.
Honor 200 Pro
-
tlala
addikt
A zsúfolt, zajos wifi a rádió résznek fizikai probléma - ezt szerintem nem oldja meg az openwrt sem.
Sokkal egyszerűbb és célravezetőbb lenne a telefonodra feltenni pl. egy wifi analyzer típusú programot, és megnézni, hogy melyik wifi csatorna viszonylag szabadabb, és arra fixen beállítani a router wifijét. -
osonte
őstag
Köszönöm a válaszod. Az sajnos pont a 100-tól kezdődő csatorna 5GHz-en, amit a gyári FW nem tud. Valami nagyon magas csatorna megy, de az csak 80MHz sávszélen, azon viszont minden belassul, a 160-at szereti a laptop és telefonom is. A 100-as csatorna elérhetővé válna OpenWRT-vel 160-as sávszélességgel? Ott általában 1db zavaró hálózat van (az általad írt program szerint) és az összes többi az alacsonyabb (100 alatti) csatornákon zsúfolódik be.
Honor 200 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest